Ammattiopintoja aikuisille

Perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Savon ammatti- ja aikuisopistosta saat korkeatasoista aikuiskoulutusta useilla eri aloilla. Joustavat koulutusjärjestelyt mahdollistavat opiskelun myös työn ohessa. Koulutustarjontamme vastaa aitoja työelämän tarpeita. Paranna uramahdollisuuksiasi ja hae opiskelemaan!

Suorita perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto joustavasti näyttötutkintona. Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tutkinnon suorittamistapa. Näyttötutkintona voit suorittaa kaikki ammatilliset perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot tai jonkin tutkinnon osan.

Näyttötutkinnossa osoitat ammattitaitosi riippumatta siitä, missä ja miten osaamisesi on kertynyt. Useimmiten näyttötutkinnon suorittajat osallistuvat valmistavaan koulutukseen, jossa he hankkivat ja täydentävät tutkinnossa tarvittavaa ammattitaitoa. Moni suorittaa näyttötutkinnon omalla työpaikallaan.

Näyttötutkintona suoritettu ammatillinen tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Kustannukset

Tutkintokohtaisesti määritelty opiskelumaksu ja sen lisäksi opetushallitukselle maksettava tutkintomaksu 58 €.

Haettavat koulutukset, hakuohje ja ilmoittautuminen tästä