Otsikkokuva

Käyttäjän Aktiivinen Sakky kuva
15.08.2019
Yleinen

Amisarki on parasta aktiivisena

Aika menee nopeaan, kun on kivaa! Näin se taitaa olla. Hankkeen kevätlukukausi starttasi ja itse asiassa ajatukset on suunnattu jo perjantaina auenneeseen uuteen rahoitushakuun. Olemme todella hyvässä vauhdissa kohti aktiivisempaa oppilaitosarkea, mutta vielä on paljon työtä tehtävänä. Tässä parhaita paloja aloilta vuoden 2019 lopusta ja 2020 alusta Aktiivisen Sakkyn hengessä. Löytyisikö näistä vinkkiä teidän alalle?

 

Sammakkolammentiellä vietettiin aktiivisia pikkujouluja aulakisailujen sekä mukavan liikuttavan yhdessäolon merkeissä:

sammakkolammentien_pikkujoulut_aulakisailut.jpeg

sammakkolammentien_pikkujoulut_taukojumppa.jpeg

sammakkolammentie_opet_nayttaa_mallia.jpeg

 

Erilaisia aktivoivia välineitä ja pelejä tuli aloille  ja mm. tällaista menoa prosessilla, autoalalla. logistiikalla ja hius- ja kauneusalalla:

vauhditonpituus_prosessi.jpegaloilla_tapahtuu_kiekkopeli.jpeg

taukojumppa_hyvanolon_talo.jpeg

 

Turvallisuusalalla tehtiin aktiivisuusmittausta askelmittauksella. Kootut askeleet laitettiin taulukoihin seurantaa varten:

turva-alan_askeleet.jpeg

 

Aktiivinen Sakky tarjoaa nyt myös ilmaisia lajikokeiluija Kuopion ja Siilinjärven alueella. Lajeista löytyy keilausta, trampoliinitreeniä, kiipeilyä, uintia, tanssia, kuntonyrkkeilyä jne. Lajikokeilut on otettu tyytyväisinä vastaan ja tällä tavoin kannustamme vapaa-ajan liikuntaan myös.

kiipeilya_lajikokeilu.jpeg

lajikokeilut_keilaus.jpeg

 

Pressalla kuntosalin ovien aukioloa vapautettiin opiskelijaystävällisemmäksi ja nyt opiskelijoilla on vapaammat ajat käyttää kuntosalia päivän aikana.

kuntosali_auki_kuva.jpeg

 

Fysiikan opetuksessakin voidaan olla toiminnallisia. Tehtävänanto ja eikun saliin!

fysiikan_opetusta_liikunnansalissa_tehtava.jpeg

fysiikan_opetusta_liikunnansalissa.jpeg

 

Ryhmäytymisen, opiskelun ja opiskeluhuollon kanssa tehtävän yhteistyön voi toteuttaa vaikka logistiikan tapaan ulkoilemalla ja tehtäviä tekemällä:

logistiikkaulkoilee.jpeg

 

Opettajien koulutusta toiminnallisuuteen jatkettiin draamakasvatuksen keinoin. Päivä innosti jatkamaan oman opetuksen toiminnallistamista sekä pohtimaan uudenlaisia ratkaisuja.

prosessidraama_porukkakuva.jpeg

draama_porukkakuva.jpeg

 

Mitä lähitulevaisuudessa sitten? Osalle aloista on sovittu opetuksen tauottamisen sekä taukoliikunnan ideointia yhdessä hankkeen sparrauksessa ja teoriaopetuksen toiminnallistamisen ohjausta. Ideointia voidaan tehdä yhdessä ja tarkoituksena on saada aidosti toimintakulttuuria muuttumaan aktiivisempaan suuntaan. Haluaisitteko apua omalle alallenne hanketiimiltä? Ottakaa rohkeasti yhteyttä. :)

- Annika -