31.08.2016
Aikuiset, Nuoret, Yleinen

Hakemuksen tekoon ja opiskelemaan!

Savon ammatti- ja aikuisopistossa on avoinna vapaita koulutuspaikkoja useilla eri aloilla, eri paikkakunnilla. Ajankohtaista palstalla on esitelty paikkatilannetta otsikon ”Vapaita opiskelupaikkoja!” alla.

Nuorten yhteishausta vapaaksi jääneisiin paikkoihin haet vapaamuotoisella hakemuksella. Nuorten koulutusten opiskelijat ovat enimmäkseen ensimmäistä tutkintoa opiskelevia nuoria, mutta joukossa on myös aikuisia ja varttuneempia toisen tutkinnon opiskelijoita. Tutkinnot ovat opetussuunnitelmaperusteisia ja opiskelijat voivat nauttia kaikista koulun opiskelijoille tarjoamista palveluista ruokailua, terveydenhoitoa ja erityisopetusta myöten.

Aikuiskoulutuksen aloihin haet Wilman koulutuskalenterin kautta. Koulutuskalenteriin pääset Sakkyn etusivulta kohdasta ”Katso alkavat koulutukset (Koulutuskalenteri Wilma)” tai etsimällä koulutusta koulutushausta vapaalla haulla. Aikuiskoulutukseen hakemisessa pääsääntö on, että perustutkintoihin voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet hakijat. Ammattitutkintoihin hakevat ne, joilla on alalta aiempi tutkinto tai työkokemusta. Joitakin poikkeuksia näihin on olemassa. Aikuiskoulutus on näyttöperusteista koulutusta, jossa työelämälähtöisyys on nuorten koulutusta tiiviimmin opiskelussa mukana. Koulutusta saatetaan järjestää myös monimuotoisesti tai iltapainotteisesti, jolloin työssä käyminen on helpommin mahdollista opintojen ohella.

Aikuiskoulutushaussa Wilman koulutuskalenteri ohjaa käyttäjää ja hakemus tehdään sähköisesti lomakkeen kautta. Nuorten koulutushaussa tehtävä vapaamuotoinen hakemus aiheuttaa joskus kysyttävää. Nimensä mukaisesti vapaamuotoinen hakemus on muodosta vapaa eli se ei ole hakulomake, eikä sen muoto ole malliin sidottu. Hakemus on helppo tehdä, koska sen ei tarvitse täyttää tiukkoja vaatimusehtoja. Laita hakemukseen oma nimesi ja yhteystietosi. Luettele ala/alat joihin haluat opiskelemaan vaikka numerojärjestyksessä. Kerro vähän itsestäsi, aiemmista opinnoistasi ja työkokemuksestasi, kenties myös harrastuksistasi. Perustele myös, että miksi haluat opiskelemaan juuri haluamillesi aloille. Voit lähettää hakemuksen joko sähköpostitse tai kirjeellä. Muista toimittaa meille myös todistusliitteet. Savon ammatti- ja aikuisopiston hakutoimiston osoite on: Savon ammatti- ja aikuisopisto, hakutoimisto, Osmajoentie 75A, 78201 Varkaus. Sähköpostiosoite on hakutoimisto@sakky.fi

Jos hakemuksen tekemisessä on kysyttävää tai ongelmia, ota meihin yhteyttä. Hakuasioissa neuvoa saat parhaiten Sakkyn hakutoimistosta. Jos haluat enemmän tietää Sakkyn opiskelualoista, ota yhteyttä alan opinto-ohjaajaan, opettajiin tai koulutuspäällikköön. Numerot löytyvät yhteistiedoista Sakkyn sivuilta. Minä toimin omien ohjausalojen lisäksi myös hakijapalveluiden opinto-ohjaajana, joten minulta voit kysellä muun ohella keskusteluapua hakemiseen. Jos en soittaessasi pysty vastaamaan, laita minulle viestiä asiastasi.

Koulua on jo käyty pari viikkoa, mutta ehdit vielä hyvin uutta ammattia opiskelemaan. Pistähän hakua tulemaan!

 

Juhani Lantto
Opinto-ohjaaja
Savon ammatti- ja aikuisopisto
juhani.lantto@sakky.fi
p. 0447853355