Otsikkokuva

Käyttäjän Aktiivinen Sakky kuva
15.08.2019
Yleinen

Kohti Aktiivista Sakkya

Kesällä liikkuessani kiinnitän aina huomiota siihen, miten ihmiset valtaavat rantoja, katuja ja kenttiä ja liikkuvat. Jotkut pelaavat höntsäfutista milloin missäkin nurmialueella, rannoilla saattaa nähdä jumppaajia, skeittarit liikkuvat kaduilla ja pyöräileviä ihmisiä näkee täällä Kuopiossa pitkänä jonona esimerkiksi Saaristokadulla. Ihmiset ikään katsomatta lähtevät ulos ja osin huomaamattakin liikkuvat ja ovat aktiivisia. Kesä alkaa olla ohitse ja meillä Savon ammattiopistossa ja Varkauden lukiossa jatketaan kesän jälkeen aktiivisuuden linjalla, sillä lähdemme matkalle kohti Aktiivista Sakkya. Elokuun alussa palasin töihin tietäen, että tämä työvuosi tulee olemaan erilainen. Yksi tärkeä työni osa on tänä vuonna juurikin Aktiivinen Sakky. Täytyy myöntää, että samalla olen kovin innoissani, mutta kyllähän uusi aina hieman jännittää. Etenkin, kun tässä ollaan niin tärkeän asian äärellä!

Aktiivinen Sakky on tavoite ja samalla toimintaa. Tänä lukuvuonna 2019-2020 kehitämme asioita, jotka saisivat meidät kaikki aktivoitumaan enemmän koulu- tai työpäivän aikana sekä liikkumaan vapaa-ajallakin enemmän. Aktiivinen Sakky on Liikkuva opiskelu-toimintaa, johon tälle lukuvuodelle on Itä-Suomen Aluehallintovirasto myöntänyt valtionavustusta veikkausvoittovaroista. Meidän hankkeen osalta toiminta keskittyy Varkauden, Kuopion ja Toivalan toimipisteisiin, mutta Iisalmikaan ei jää Liikkuva opiskelu-toiminnasta paitsi: Ylä-Savon ammattiopisto on aloittanut yhteiskampuksella Liikkuva opiskelu-toiminnan, joka koskettaa myös Sakkyn opiskelijoita. Rahoitus hankkeessa painottuu nimenomaan opiskelijoihin, mutta laajemmassa mittakaavassa Aktiivinen Sakky koskettaa meitä kaikkia. 

Aktiivinen Sakky ei siis ole vain hankkeen nimi, vaan se on sellainen asia, mitä me koko oppilaitoksena tavoittelemme. Tämä on yhtä lukuvuotta pidemmän aikavälin asia ja kohti uusia oppimisympäristöjä sekä kampuksia mentäessä myös kovin ajankohtainen. Nyt kannattaa jo jokaisen miettiä, miten omaa opiskelu- tai työpäivääni voisi elää aktiivisemmin ja miten esimerkiksi opettajat aktivoida opetusta lisää tai tauottaa työpäiviä.

Mitä kaikkea on siis luvassa? Sitä tulemme avaamaan jatkossa lisää. Jotain tapahtuu jo pian eli esimerkiksi alamme etsimään liikuntatutoreita, kouluttamaan heitä sekä suunnittelemaan toimintaa esimerkiksi taukojen ajalle, tapahtumiin jne. Jotain mitä opiskelijat itse asiassa ovat aina toivoneet! Opettajille tarjoamme mahdollisuuksia kouluttautua toiminnallisten menetelmien osalta tai ideoida omalle alalle soveltuvia Aktiivisen Sakkyn toimintoja. Saattaa tapahtua sellaistakin, että erilaisia aktiivisuutta lisääviä hankintojakin tulette luokissa ja käytävillä sekä eri ympäristöissä pian näkemään. :)

Onko sinulla joku hyvä idea, mitä teidän alalla voitaisiin tehdä? Tiedätkö jonkun, joka tekee jo asioita Aktiivisen Sakkyn hengessä? Ota ihmeessa yhteyttä joko minuun tai johonkin Aktiivisen Sakkyn "tiimiläisistä". Blogiin tulemme päivittämään kuulumisia aiheesta ja otahan myös Sakkyn somekanavat seurantaan. Instagramin ja Facebookin stooreissa olet saattanut jo nähdä Aktiivisen Sakkyn juttuja ja tarkoitus on jatkaa niitä edelleen. Jaa ihmeessä myös aiheesta tunnisteella #aktiivinensakky ja jos IG:ssä tägäät @savonammattiopisto, niin jaamme mielellämme kuvia ja stooreja eteenpäin meidän kanaville.

Aktiivista uutta lukuvuotta kaikille!

-Annika-

Annika Jäntti, Aktiivinen Sakky - hankekoordinaattori (annika.jantti@sakky.fi, p. 044 7858778)

Aktiivinen Sakky - "tiimi":

Lotta Lumiala, Annika Jäntti, Tanja Piira

Vesa Piira, Markku Kärkkäinen, Markus Tikka ja Anssi Heikkinen

Hankekuvaus: https://www.sakky.fi/aktiivinen-sakky/aktiivinen-sakky