Teollisuus 4.0 -opintojakso Münhenissä 22.11.2019 - Sakkylaiset maailmalla #IloveErasmusplus #Erasmus #ammatillinen #KonejaTuotantotekniikka #Varkaus #Saksa #PROFF2 #EMEU Tämä jakso on rahoitettu Erasmus+ -ohjelmasta: Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle PROFF2 -hankkeesta (2018-1-FI01-KA116-046814) Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. Olemme Miika Kortelainen ja Ville Kainulainen ja opiskelemme kone- ja tuotantotekniikkaa kolmatta vuotta. Osallistuimme 4.-15.11.2019 Münchenissä Städliche Berufschule für Fertigungstechnik –nimisessä koulussa järjestetylle opintojaksolle. Opintojakson nimi on ”Integration of Systems in Supply Chains with Focus on the Internet of Things”. Jakso kuuluu EMEU-verkoston automaatioalan tarjontaan (http://em-eu.eu/modules/). Jaksolle osallistui lisäksemme opiskelijoita Saksasta, Sveitsistä, Tanskasta, Espanjasta ja Slovakiasta. Jakson aikana työskentelimme eri työpisteissä, joissa opettelimme erilaisia tietoteknisiä aiheita liittyen teollisuus 4.0:aan, kuten QR-koodien tekemistä, cobottien ohjelmointia ja pinnan laadun tarkkailua. Jaksolla oppi paljon uutta, josta on hyötyä työelämään siirtyessämme, kuten cobotin ohjelmointi ja erilaisten mittalaitteiden käyttö. Asuimme Stahlgruber Stiftungin omistamassa asuntolassa. Vuokran hintaan kuului viikolla aamiainen. Asuntolassa ei ole ruoanlaittomahdollisuutta. Söimme lounaat ja iltaruoan ulkona.
Rukiista on moneksi - Rye baking in Rakvere Suomalainen ja virolainen ruisleivonta on pohjimmiltaan hyvin samanlaista. Rukiista voi valmistaa monenlaisia leipä- ja konditoriatuotteita. 7.3.2024
Innobaking - leivonnaisia kansainvälisellä twistillä Ripaus suomalaista suolaista, tanskalaista makeaa ja hollantilaista ennakkoluulottomuutta - siitä oli Innobaking-opintojakso Aarhu 7.3.2024
Majoituspalvelun tehtävissä Berliinissä Vastaanottovirkailijaopiskelija Pomppis työskenteli Berliinissä Greet Berlin -hotellissa 1,5 kk. Hän palasi mo 5.3.2024
Taitaja2024: Parasta harjoitusta saa työpaikalla Nuutin tie Taitaja2024-finaaliin oli lähes sattumanvaraista, sillä alun perin hän ei ollut edes osallistumassa Taitaja-semifinaaleihin. 23.4.2024
Amiksella kysyntää yliopistossa: Opettaja Anne Kolehmainen kirjoittaa väitöskirjaa ammattikoululaisten tekstitaidoista 23.4.2024
Kolme ruotsalaista kokkiopiskelijaa työelämäjaksolla Kuopiossa Kuopiossa vieraillut ruotsalainen kokkiopettaja Marie Brodén toi mukanaan kolme innokasta kokkiopiskelijaa kouluista Lysekils adult education ja Gu 23.4.2024