Otsikkokuva

09.08.2018

Weltech-hankeen toimintaa

Sote- ja teknologia seminaari

 Weltech hanke toteutti Sote- ja teknologia, mihin olemme menossa.seminaarin 20.11.2019.

Seminaari toteutettiin Kotek-hankkeenja HyvinRobo-hankkeen yhteistyönä. Puhujina olivat mm.  Healthtech:n Saara Hassinen, tulevaisuuden tutkija Risto Linturi ja biohakkeri Teemu Arina.

Seminaari striimattiin Iisalmeen ja Sakkyn presidentinkatu 3 auditorioon. Seminaariin osallistui noin 200 kuulijaa. Risto Linturin ajatuksia tulevasta oli mielenkiintoista kuulla. Tulevaisuudessa laboratoriotestejä voidaan tehdä kotona ja 3D tulostimella  voidaan tulostaa lääkkeitä ja ihmisen elimiä. Tulostettu maksa on saatu jo toimimaan. Huh? mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan.

Koulutus

Weltech-hankeen yksi tavoite on kouluttaa sotealan ammattilaisia ja opiskelijoita. Koulutukset jatkuivat Kuopion kotipalvelun henkilöstölle eri yksiköissä.

Lähihoitajat ja muut alan ammattilaiset käyvät työpäivän lomassa tutustumassa ja kuuntelemassa luentoja olemassa olevista laitteista.

Koulutukset toteutuvat Savonian ja Sakkyn yhteistyönä.

Kuvassa koulutuslaitteistoa ja robotiikkaa.

Koulutukset Sakky

Weltech-hankeen kouluttajat kiertävät myös maakunnissa kouluttamassa sotealan ammattilaisia ja opiskelijoita hyvinvointiteknologian ja robotiikan käyttöön.

Tällä kertaa vuorossa ovat olleet Rautalammin, Iisalmen, Kuopion ja Tervon lähihoitajaryhmät.

Mukana näissä koulutuksissa on ollut Sakkyn Hyvinrobo-hankeen kouluttaja.

Tilaisuudet ovat olleet antoisia ja opiskelijat ovat saaneet uutta tietoa, miten tulevaisuudessa hyvinvointiteknologia auttaa hoitotyössä.

Kuva kuopion yksiköstä.

Tervon koulutustilaisuus