Jatkuva haku

Jatkuva haku ympäri vuoden!

Voit hakea opiskelemaan ammatillista perustutkintoa, ammattitutkintoa, erikoisammattitutkintoa tai lisäkoulutusta. Katso kaikki koulutukset. 

Tästä linkistä löydät uusimman asiakaslehtemme, joka sisältää jatkuvan haun koulutuskalenterin!

Jatkuva haku on avoin kaikille! Voit hakea jatkuvassa haussa ammatilliseen perustutkintoon, jos:

  • Sinulta puuttuu ammatillinen tutkinto
  • Haluat suorittaa kesken jääneen ammatillisen koulutuksen loppuun
  • Olet suorittanut toisen ammatillisen tutkinnon tai yo-tutkinnon
  • Haluat siirtyä toisesta ammattiopistosta jatkamaan opintosi loppuun
  • Haluat laajentaa aikaisempaa osaamistasi suorittamalla tutkinnon toiselta osaamisalalta tai uusia tutkinnon osia
  • Olet aikuinen ja sinulla on työelämässä hankittua osaamista
  • Sinulla on työpaikka ja haluat suorittaa ammatillisen tutkinnon oppisopimuskoulutuksena
  • Olet jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa
  • Olet hakemassa opiskelupaikkaa yhteishaun ulkopuolella

Jos olet yhteishakukelpoinen eli sinulla ei ole ammatillista tutkintoa, sinun tulee ensisijaisesti hakea opiskelupaikkaa kevään yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Yhteishaussa hakevat peruskoulun tai lukion suorittaneet. Jos jäät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa tai yhteishaun tarjonnassa ei ole toivomaasi tutkintoa, voit hakea jatkuvassa haussa kaikkeen tarjolla olevaan koulutukseen. 

Voit myös täyttää avoimen hakemuksen, kun haluat opiskelemaan, mutta et tiedä varmasti mihin tutkintoon sinun kannattaisi hakeutua. Ohjauspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä kuukauden kuluessa hakemuksen jättämisestä.  Kielitaitovaatimukset voit tarkistaa tämän linkin takaa.  

Kysy lisää hakutoimistosta!

Jatkuvan haun aikataulut 

Jatkuva haku on aina auki ja voit hakea opiskelemaan, kun se sinulle sopii. Perustutkintoihin opiskelijaksi hyväksytään kaksitoista kertaa lukuvuoden aikana eli keskimäärin kerran kuukaudessa. Tällä hetkellä haussa olevat koulutukset löytyvät  koulutuskalenterista (linkki tässä) .

Valinnoista ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse. Opinnot alkavat kaikille yhteisillä starttipäivillä, joissa tutustut opiskelukavereihin, opettajiin sekä oppimisympäristöön ja saat hyvän alun opintoihin.

Todistukset aiemmin meillä suoritetuista opinnoista hakuvaiheessa kateissa?

Kuntayhtymän arkistosta on mahdollista saada maksullinen oikeaksi todistettu kopio Savon ammattiopistosta (Savon ammatti- ja aikuisopistosta) tai Savon oppisopimuskeskuksesta saadusta todistuksesta. Kopion hinta on 22 € (sis. alv 24 %).

Todistuskopiot toimitetaan yleensä postiennakkokirjeenä, jolloin hintaan lisätään posti- ja postiennakkomaksu 8,40 €. Toinen vaihtoehto on noutaa kopio opintotoimistosta Kuopiosta (Presidentinkatu 3). Kerro henkilötietojen lisäksi tieto opiskelupaikkakunnasta, opintojen päättymisvuodesta sekä todistuskopion toimitustavasta. Mikäli kopiot toimitetaan postitse, tarvitaan myös postiosoite.