Sosiaali- ja terveys

Perustason ensihoitajana kuljetat ambulanssia ja teet ensihoitotehtäviä, esimerkiksi puhdistat ja sidot haavoja. Voit työskennellä myös sairaankuljetuksessa tai päivystysvastaanotolla. Ensihoidon osaamisalan opintoihin opiskelijavalinnat tehdään soveltuvuuskokeen perusteella. Ennen kuin aloitat sairaankuljetuksen opinnot, sinun on täytynyt suorittaa B-ajokortti.

Lähihoitajana teet tärkeää ja vastuullista työtä ihmisten auttamiseksi. Myötäelämisen ja kuuntelemisen taitojen ohella olet huolellinen, joustava ja jaksava: työ voi olla vuorotyötä ja fyysisesti kuormittavaa. Koulutuksen myötä osaat omassa työssäsi auttaa ihmisiä ja edistää heidän hyvinvointiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ammattilaisena kohtaat luontevasti eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä: pieniä lapsia, vanhuksia, terveitä ja fyysisesti tai psyykkisesti sairaita, tai muuten apuasi tarvitsevia. Työpaikkasi voi olla esimerkiksi päiväkodissa, koulussa, kotihoidossa, sairaalassa tai erilaisissa hoiva- tai palvelukeskuksissa.

Osaamisalavaihtoehdot ovat ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen, jalkojenhoito, lasten ja nuorten kasvatus ja hoito, mielenterveys- ja päihdetyö, sairaanhoito ja huolenpito, suunhoito sekä vammaistyö. Osaamisala valitaan opintojen aikana. Osaamisalan opinnot toteutuvat, kun ryhmäkoko on riittävä. Kaikki osaamisalat ovat tarjolla sekä pk- että yo-pohjaisille hakijoille.

Koulutusvaihtoehtojamme

  • Perustutkinnot
  • Ammattitutkinnot
  • Erikoisammattitutkinnot
  • Tutkinnon osat
  • Pätevyyskorttikoulutukset
  • Räätälöimme myös koulutuksia tarpeen mukaan

Hakeminen

Katso koulutukset jatkuvassa haussa

Katso koulutukset yhteishaussa:
Ensihoitaja, lähihoitaja

Pätevyyskorttikoulutukset: katso tästä.

Räätälöidyt koulutukset: ota yhteyttä koulutuspäällikköön.

Kysy lisää

Ronkainen Ritva

Ronkainen Ritva
koulutuspäällikkö, hyvinvointi, ensihoito, suun terveydenhoito
+358447858780

Ylisipola Sanna

Ylisipola Sanna
koulutuspäällikkö, hyvinvointi, liiketalous Iisalmi
+358447858873