Elintarvike Elintarvikealan opinnoissa sinusta leivotaan elintarvikealan ammattilainen, joka tuntee alkutuotannon prosessit, raaka-aineiden koostumukset ja elintarviketeknologian välineet. Elintarviketeollisuus on yksi Suomen suurimmista teollisuudenaloista, joten ammattilaisille riittää töitä. Valittavanasi on kaksi osaamisalaa: leipomoalan osaamisalalta valmistut leipuri-kondiittoriksi, elintarviketeknologian osaamisalalta valmistut elintarvikkeiden valmistajaksi. Osaamisalat Savon ammattiopiston elintarvikealalla voit valita osaamisalaksesi elintarviketeknologian tai leipomoalan. Tutustu koulutuksiin koulutuskalenterissa: elintarvikealan perustutkinto, elintarvikkeiden valmistaja elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori Kun olet suorittanut elintarvikealan perustutkinnon, osaat valmistaa elintarvikkeita tai leipomoalan tuotteita valitsemasi osaamisalan mukaisesti. Sinulla on valmiudet toimia elintarvikkeiden teollisessa valmistusprosessissa tai pienimuotoisessa tuotannossa. Valinnaisten tutkinnon osien mukaan opit pakkaamaan elintarvikkeita, työskentelemään elintarvikealan yrityksen varastotoiminnoissa tai lähettämössä, toimimaan elintarvikkeiden myymälätoiminnoissa tai valmistamaan elintarvikkeita kansainvälisessä ympäristössä. Elintarvikealalla on korkeat hygienia- ja laatustandardit. Ammattilaisena tehtäviisi kuuluu varmistaa, että valmistamasi elintarvikkeet ovat turvallisia ja laadukkaita. Tulevaisuuden työ Leipuri-kondiittorina työskentelet konditoriatuotteita valmistavissa työpaikoissa, kuten leipomoissa, konditorioissa, teollisuusleipomoissa ja paistopisteissä. Voit työllistyä myös suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteisiin tai pitopalvelun pariin. Elintarvikkeiden valmistajana työskentelet esimerkiksi elintarvikealan yrityksissä tai elintarviketeollisuudessa. Täydennyskoulutus Elintarvikealan perustutkinnon lisäksi voit opiskella Savon ammattiopistossa elintarvikealan täydennyskoulutuksia. Tutustu tarjontaan koulutuskalenterissa: leipomoalan ammattitutkinto, kondiittorikisälli tai leipurikisälli leipomoalan erikoisammattitutkinto, kondiittorimestari tai leipurimestari elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, elintarvikeala hygieniapassikoulutukset Lisätietoja Pousi Kimmo koulutuspäällikkö Kuopio matkailu ja ravitseminen catering elintarvikeala 044 785 4878 PL 87 (Hehkukatu 1) 70211 Kuopio
Pousi Kimmo koulutuspäällikkö Kuopio matkailu ja ravitseminen catering elintarvikeala 044 785 4878 PL 87 (Hehkukatu 1) 70211 Kuopio