Luonto ja matkailu

Matkailupalvelujen tuottajana olet elämysten ammattilainen. Suunnittelet, markkinoit, myyt ja toteutat ikimuistoisia luontoon, kaupunkiin, kulttuuriin, hyvinvointiin ja maaseutuun liittyviä ohjelma- ja oheispalveluja. Luovana ihmisenä pääset toteuttamaan itseäsi ja ideoitasi. Olet kiinnostunut ihmisistä ja ilmiöistä, nautit tapahtumien järjestämisestä ja ilon tuottamisesta. Kielitaidostasi on paljon etua. Työpaikkasi voi olla ohjelmapalveluyrityksissä tai matkailuyrityksissä. Idearikkaana ihmisenä voit myös kehittää oman liikeidean ja ryhtyä yrittäjäksi.

Vastaanottovirkailijana palvelet asiakkaita hotellin, kylpylän tai muun matkailukohteen vastaanotossa. Otat vastaan varauksia, hoidat asiakkaiden tulo- ja lähtöselvityksiä ja laskutusta, esittelet ja myyt asiakkaille yrityksen oheistuotteita ja lisäpalveluja sekä opastat paikallisten matkailupalvelujen käytössä. Kielitaidon ohella vahvuuksiasi ovat hyvät vuorovaikutus-ja yhteistyötaidot. Työpaikkasi voi olla matkailu-, kokous-, kongressi-, terveys- ja hyvinvointipalveluja tarjoavissa yrityksissä. Osaamisalan valitset pakollisten opintojen aikana ja sen toteutuminen edellyttää, että sitä valitsevia on riittävästi.

Haluatko työskennellä luontomatkailun monipuolisissa työ- ja opastehtävissä, erilaisten matkailun ohjelmapalvelujen vetäjänä tai yksityisenä yrittäjänä luonnon parissa? Tarvitsetko luonto-ohjaajan osaamista nykyisissä työtehtävissäsi? Luonto-ohjaajakoulutuksessa perehdytään luontomatkailun työtehtäviin, yritystoimintaan ja palvelutuotteisiin. Käytännönläheisessä koulutuksessa tulevat tutuiksi ohjelma-, virkistys- ja ulkoilupalveluissa toimiminen sekä uusien luontomatkailutuotteiden rakentaminen. Koulutuksen aikana tutustumme luontoon myös kasvatusympäristönä ja sen antamiin monipuolisiin mahdollisuuksiin, joita voi käyttää opetus- tai ohjaustyön tukena.

Koulutusvaihtoehtojamme

  • Perustutkinnot
  • Ammattitutkinnot
  • Erikoisammattitutkinnot
  • Tutkinnon osat
  • Pätevyyskorttikoulutukset
  • Räätälöimme myös koulutuksia tarpeen mukaan

Hakeminen

Katso koulutukset jatkuvassa haussa

Katso koulutukset yhteishaussa:
Matkailupalvelujen tuottaja, vastaanottovirkailija

Pätevyyskorttikoulutukset: katso tästä.

Räätälöidyt koulutukset: ota yhteyttä koulutuspäällikköön.

Kysy lisää

Pousi Kimmo

Pousi Kimmo
koulutuspäällikkö, matkailu ja ravitseminen, elintarvikeala
+358447854878