Ravintola ja catering Ravintola- ja catering-alalta valmistuu asiakaspalvelun, ruoan valmistamisen ja myynnin ammattilaisia. Valittavanasi on kaksi osaamisalaa: asiakaspalvelun osaamisalalta valmistut tarjoilijaksi, ruokapalvelun osaamisalalta kokiksi. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto taskussasi voit toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Ammattilaisena tunnet hygieniavaatimukset, toimit kestävän toimintatavan mukaisesti sekä tunnet myynnin ja asiakaspalvelun salat. Tutustu opetustarjontaan koulutuskalenterissa: perustutkinnot ammatti- ja erikoisammattitutkinnot passikoulutukset. Ravintola- ja catering-alan työ on asiakaslähtöistä, sillä tehtävänäsi on tarjota unohtumattomia hetkiä niin suomalaisille kuin ulkomaisille asiakkaillesi. Opiskelusi aikana erilaiset kulttuurit, tavat ja vieraskielinen ammattisanasto tulevat tutuiksi. Ravintola- ja catering-alan työ on usein vaihtelevaa ja kansainvälistä, joten työllistymismahdollisuudet ovat hyvät aina ulkomaita myöten. Ensimmäisenä opiskeluvuonna opiskelet ravintola- ja catering-alan perusosaamista sekä suoritat hygieniapassin ja ensiapukortin. Toisena vuonna jatkat opiskelua valintasi mukaan joko asiakaspalvelun tai ruokapalvelun osaamisalalla. Osaamisalat Asiakaspalvelun osaamisalalta valmistut tarjoilijaksi. Sinulla on hyvät asiakaspalvelu- ja myyntitaidot, taidat myös erilaiset kattaukset ja houkuttelevan esillepanon. Osaat suositella asiakkaille erinomaisia valintoja aina alkumaljoista jälkiruokakahveihin. Ruokapalvelun osaamisalalta valmistut kokiksi. Valmistat ravitsevaa ja korkealaatuista ruokaa annoksittain tai suurelle joukolle. Tunnet raaka-aineet, hygieniavaatimukset ja erityisruokavaliot. Tulevaisuuden työ Ravintola- ja catering-alan työpaikkoja löytyy lähes mistä vain, missä ruokia ja juomia tarjoillaan. Tarjoilijan työpaikkoja ovat esimerkiksi ravintolat, kahvilat, juhlapalveluyritykset, pubit tai suurtalouden toimipaikat. Kokki voi työllistyä esimerkiksi ravintoloihin, juhla- tai pitopalveluun, matkailuyrityksiin, matkustajalaivoille tai henkilöstöravintoloihin. Lisätietoja Pousi Kimmo koulutuspäällikkö Kuopio matkailu ja ravitseminen catering elintarvikeala 044 785 4878 PL 87 (Hehkukatu 1) 70211 Kuopio
Pousi Kimmo koulutuspäällikkö Kuopio matkailu ja ravitseminen catering elintarvikeala 044 785 4878 PL 87 (Hehkukatu 1) 70211 Kuopio