Auto

Kiinnostaako autoala? Savon ammattiopistossa voit opiskella ajoneuvoasentajaksi, varaosamyyjäksi, automaalariksi tai autonkorjaajaksi! Tutustu ja löydä oma opiskelupaikkasi.

Ajoneuvoasentajana etsit ja korjaat auton vikoja ja teet erilaisia huoltoja. Käytät työssäsi nykyaikaisia testilaitteita ja hallitset niihin liittyvän tietotekniikan. Tekninen päättelykykysi on tärkein työvälineesi, hyvät kädentaidot ja palveluhenkisyys ovat myös vahvuuksiasi. Olet kiinnostunut erilaisista autoista ja haluat oppia koko ajan uutta autotekniikan kehittyessä. Osaat myös automaailman englantia, sillä monet tekniset järjestelmät ovat englanninkielisiä. Voit työskennellä autokorjaamossa, autoliikkeessä, huoltoasemalla tai kuljetusyhtiössä. Voit suunnata opintojasi myös varaosamyyntiin, pienkonekorjaukseen tai hyötyajoneuvojen asennukseen.

Autokorinkorjaajana tunnet yleisimmät alusta-, moottori- ja sähkölaiterakenteet ja osaat niiden hitsaukset, liitokset, ohutlevytyöt ja metallien liimaukset. Tunnistat myös korirakenteiden materiaalit ja osaat korjata niiden vauriot. Lisäksi osaat korinosien ja pintaosien oikaisutyöt, vaihdot ja sovitukset sekä lasien vaihdon. Työpaikkasi voi olla autoliike, autopeltikorjaamo tai maalaamo.

Automaalarina olet erikoistunut erilaisten materiaalien pintakäsittelyihin, perusmaalaukseen ja korjausmaalaukseen. Osaat myös korinkorjaukset perusteet: tunnet auton yleisimmät alusta-, moottori- ja sähkölaiterakenteet ja osaat tehdä niiden perushuollot. Osaat irrottaa, merkitä ja kiinnittää korin osat ja tehdä esikäsittelytyöt, auton suojauksen, pohjustustyöt ja ruosteenpoiston. Hallitset pintamaalauksen työvaiheet, osaat sekoittaa ja sävyttää värit sekä tehdä paikka- ja häivytysmaalaukset. Tunnet korin muovilaadut ja niihin sopivat esikäsittely-, puhdistus-, pohjustus- ja pintamaalausmateriaalit ja -menetelmät. Työpaikkasi voi olla autoliike, korjaamo, huoltoasema, autopeltikorjaamo tai automaalaamo.

Katso koulutukset jatkuvassa haussa

Katso koulutukset yhteishaussa: 
Ajoneuvoasentaja 
Autokorinkorjaaja
Automaalari 

Kysy rohkeasti lisää

Hakkola Harri

Hakkola Harri
koulutuspäällikkö, logistiikka ja autoala
+358447853121