Kone- ja tuotantotekniikka

Tulevaisuus teknologiassa? Kone- ja tuotantotekniikkaa opiskelemalla voit valmistua levyseppähitsaajaksi, koneistajaksi tai asentajaksi. 

Asentajana kokoat ja asennat paikalleen koneita ja laitteita. Tarkistat asennettavat osat ja teet tarvittavat muutokset käsi- tai konetyökaluilla. Voit olla erikoistunut tiettyihin koneisiin tai työvaiheisiin. Työpaikkasi voi olla kone- tai metalliteollisuuden kokoonpano-osastoilla ja konepajoissa tai asiakasyrityksen tiloissa, joihin kone/laite sijoitetaan. Työ voi olla myös vuorotyötä ja siihen voi kuulua matkusteluakin. Kielitaidostasi on hyötyä, sillä työohjeet ja tekniset selvitykset voivat olla vieraskielisiä.

Koneistajana olet metallialan ammattilainen. Osaat käyttää tietokoneohjattuja työstökoneita, sorvata ja jyrsiä. Koulutuksen myötä olet kysytty ammattilainen työmarkkinoilla: voit valita työpaikkasi teollisuuden konepajoilta, verstailta, telakoilta, korjaamoilta tai teollisuusyrityksistä.

Levyseppähitsaajana leikkaat, muovaat, hiot, pyöristät, taivutat ja poraat metallilevyistä erilaisia tuotteita, kuten säiliöitä tai putkia. Käytät työssäsi monipuolisesti laitteita ja koneita. Yleensä teet kaikki työvaiheet itse: valitset työhön sopivimman hitsausmenetelmän ja -laitteet sekä materiaalin. Hyvä kunto ja hyvä näkö ovat työssäsi tärkeitä. Olet huolellinen ja luotettava, itsenäisessä työssä viihtyvä ammattilainen. Osaat englantia. Työpaikkasi voi olla teollisuuden konepajoilla, verstailla, telakoilla, korjaamoilla tai teollisuusyrityksissä. 

Koulutusvaihtoehtojamme

  • Perustutkinnot
  • Ammattitutkinnot
  • Erikoisammattitutkinnot
  • Tutkinnon osat
  • Pätevyyskorttikoulutukset
  • Räätälöimme myös koulutuksia tarpeen mukaan.

Tutustu teknologia-aloihin ja inspiroidu MyTech tarinoista TÄÄLLÄ

Hakeminen

Katso koulutukset jatkuvassa haussa

Katso koulutukset yhteishaussa:
Asentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja

Pätevyyskorttikoulutukset: katso tästä.

Työvoimakoulutus: katso tästä.

Räätälöidyt koulutukset: ota yhteyttä koulutuspäällikköön.

Kysy lisää

Kemppainen Ilkka

Kemppainen Ilkka
koulutuspäällikkö, kone- ja tuotantotekniikka, prosessiteollisuus, laboratorio, puuala, Kuopio
+358447853165