Logistiikka-ala

Tavaroiden ja ihmisten liikkuminen on riippuvaista toimivasta logistiikasta. Työskentely logistiikan alalla luo ensiarvoista palvelua, jota yhteiskunta tarvitsee joka hetki. Logistiikka-alalta voit valmistua joko henkilö- tai tavaraliikenteen ammattilaiseksi tai varastonhoitajaksi. Työkenttä on monipuolinen ja vastuullinen, ja asiakaspalvelu on olennainen osa arkea.

Savon ammattiopiston logistiikka-alalla on opetuskäytössä Suomen parasta kalustoa. Monipuolisen ajoarsenaalin lisäksi Sakky käyttää opetuksessa moderneja simulaattoreita.

Savon ammattiopiston logistiikka-ala pitää kotipaikkaansa Kuopion Kolmisopessa ja alan laajat harjoittelualueet löytyvät kivenheiton päästä Neulamäestä. 

Seuraa logistiikka-alan elämää Instagramissa ja Facebookissa!

 

***

Logistiikka-ala kouluttaa ammattilaisia sekä henkilö- että tavaraliikenteeseen. Taksinkuljettajan pätevyyden voi suorittaa joko osana jokaista koulutusta tai omana kokonaisuutenaan. 

 

Autonkuljettajan ohjaksissa on kuorma-auto ilman perävaunua. Toimeksiantona voi olla esimerkiksi maansiirto- tai jakelukuljetukset ja ajomatkat yleensä lyhyitä tai keskipitkiä. Kuljettaja on myös asiakaspalvelija ja edustamansa työnantajan käyntikortti.

Linja-autonkuljettaja toimii henkilöliikenteen parissa ja näin ollen asiakaspalvelutaidot ovat ensiarvoisessa asemassa. Henkilöliikenteen autoissa kulkee usein myös rahtia. 

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työpaikka on ohjaamo ja alla hurraa joko täysperävaunu- ja puoliperävaunuyhdistelmä. Työnsarkaan kuuluu koko kuljetuspalvelu lastauksesta purkuun ja välillä eteen saattaa tulla pieniä huoltotöitä. Työmatkat ovat pääasiassa pitkillä linjoilla ja joskus jopa maan rajojen yli.

Varastonhoitajan työ on elintärkeää, jotta tavaroiden säilyttäminen ja toimittaminen eteenpäin hoituvat sujuvasti. Varastonhoitaja vastaa arvokkaasta omaisuudesta ja työn hoitaminen vaatii vastuullisuutta.

 

Koulutusvaihtoehdot ja hakeminen
  • Perustutkinnot
  • Ammattitutkinnot
  • Erikoisammattitutkinnot
  • Tutkinnon osat
  • Pätevyyskorttikoulutukset
  • Räätälöimme myös koulutuksia tarpeen mukaan

Hakeminen koulutukseen jatkuvassa haussa, katso tästä.
Hakeminen koulutukseen yhteishaussa:
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, Linja-autonkuljettaja

*** 

Lue lisää Tehokkaan puutavarakoulutuksen kehittäminen -hankkeista, klikkaa tästä.