Tietoa hakemisesta

Hae opiskelijaksi Savon ammattiopistoon tai Varkauden lukioon!

Katso lisätiedot: www.sakky.fi/yhteishaku

Yhteishaku perustutkinto- ja lukiokoulutukseen osoitteessa www.opintopolku.fi on päättynyt. Seuraava yhteishaku on keväällä 2021. Jatkuvan haun kautta voi hakea koulutuksiin ympäri vuoden.

Voit etsiä koulutuksia Opintopolku.fi-palvelussa hakusanoilla (esim. ”Kuopio”, ”Varkauden lukio”, ”Savon ammattiopisto” tai ”lähihoitaja”). 

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksen tai lukion suorittaneet

Peruskoulun päättäneet hakevat yhteishaussa. Ylioppilaat voivat hakea yhteishaussa yo-pohjaisiin koulutuksiin tai jatkuvan haun kautta. Aiemmin ammatillisen tutkinnon suorittaneet hakevat jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. Katso koulutukset täältä: www.sakky.fi/koulutushaku. Ulkomaisella todistuksella voi hakea yhteishaun harkintaan perustuvassa valinnassa. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan  ja täytä hakulomake www.opintopolku.fi -palvelussa.

Ohjeita yhteishaussa hakemiseen: Täytä hakulomake huolellisesti! Valitse riittävästi hakukohteita (max. viisi) ja järjestä ne toivejärjestykseen ensisijaisesta toiveestasi aloittaen. Hakutoiveita ja niiden järjestystä ei voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen. Merkitsemäsi kouluarvosanat, työkokemus jne. tarkistetaan opiskelemaan tullessasi. Katso lisätietoja soveltuvuus- ja kielikokeista, harkintaan perustuvasta valinnasta ja terveysvaatimuksista.

Urheilijoiden koulutus ja YO-tutkinto

Hakeminen urheilijoiden koulutukseen

Urheilijoiden ammatillisessa koulutuksessa voi opiskella urheilupainotteisesti millä tahansa Savon ammattiopiston koulutusalalla. Hae yhteishaussa valitsemiisi tutkintoihin, täytä sen lisäksi "hakulomake urheiluoppilaitokseen" -lomake ja palauta se hakuaikana oppilaitokseemme (Savon ammattiopisto, Hakutoimisto, Osmajoentie 75, 78210 Varkaus).

Lukio-opinnot osana ammatillista tutkintoa

Kaksoistutkinto (ammatillinen tutkinto + lukio) on mahdollista suorittaa Kuopiossa liiketoiminnan perustutkinnossa sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalalla. Savon ammattiopisto tarjoaa lukiokursseja myös jatko-opintopolun valinneille opiskelijoille. Iisalmessa voi suorittaa kaksoistutkinnon sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa sekä liiketoiminnan perustutkinnossa.

Perusopetuksen jälkeiset valmentavat koulutukset 

Hakuaika työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA) ja VALMA, vaativa erityinen tuki on 11.3-1.4.2020.
Hakuaika ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) on 19.5.-21.7.2020

Katso lisätietoja täältä

Opiskelijaksi valinnasta ilmoitetaan kirjeitse

Saat tiedon opiskelijavalinnasta kirjeitse. Muista vahvistaa opiskelupaikkasi wilmassa valintakirjeen ohjeiden mukaisesti. Jos jäät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, saat jälkiohjauskirjeen postitse Opetushallitukselta. Jälkiohjauskirjeessä kerrotaan pistemääräsi ja varasijasi eri hakukohteisiin. Jos jäät ilman opiskelupaikkaa, seuraa nettisivuiltamme vapaiden opiskelupaikkojen tarjontaa. Opiskelijaksi on mahdollista hakea ympäri vuoden jatkuvan haun kautta suoraan oppilaitokseen.

 

Opiskelun ohjauspalvelut

Opiskelun ohjauspalvelut
Avoinna arkisin klo 11.30-15.00
Puhelut +358172143100, WhatsApp +358447853079