Sporttikurssit

sporttikurssit_matala.jpg

Yleistä

Varkauden lukion perustehtävänä on toimia yleislukiona. Syksyllä 2003 aloitettiin Varkauden kaupungin tukema "liikuntapainotteinen" opinpolku ja se tarkoittaa, että kevään yhteisvalinnan yhteydessä valitaan hakijoiden tasosta ja määrästä riippuen 10-25 urheilijaa lukion sporttikurssille. Valitut urheilijat saavat lukea hyväkseen soveltavat sporttikurssit lukion päättötodistuksen vaatimaan 75 kurssin yhteismäärään. Varkauden lukion lajeja ovat kaikki kilpaurheilun yksilö- ja joukkuelajit, joita yhdistää fyysinen harjoittelu.

Luokattomuus 

Kyseessä olevat urheilijat muodostavat mahdollisesti oman ryhmänsä vain sporttikurssien tunneilla, joita on (jaksosta ja opiskelijan valinnoista riippuen) työjärjestyksessä 2-5 kertaa viikossa. Kaikkia muita aineita urheilijat opiskelevat samoissa ryhmissä muiden lukiolaisten kanssa. Näin osallistuminen kilpailumatkoille tai harjoitusleireille ei aiheuta koulutyölle yhtä suurta haittaa kuin luokallisessa järjestelmässä.

Opetus

Sporttikurssien opetus ja harjoittelu tapahtuvat liikunnanopettaja Vesa Piiran johdolla. Liikunnanopettaja vastaa sporttikurssien harjoittelun valvonnasta ja ohjaamisesta sekä yksin että mahdollisuuksien mukaan myös yhteistyössä seurojen ja henkilökohtaisten valmentajien kanssa. Mahdollisten valmentajien kuluista vastaavat urheiluseurat. Lukion sporttikurssien tavoitteena on, että nuoret urheilijat oppivat fyysisestä harjoittelusta perustietoja ja -taitoja, esimerkiksi voima- ja nopeusharjoittelusta, urheilevan nuoren ravinnosta, testauksesta ja valmennuksesta. Lisäksi tavoitteena on tukea seuroissa urheilevien nuorten valmentautumista (harjoitusohjelmien toteuttaminen) ja kilpailutoimintaa.

Sporttikurssien oppilasvalinta

Sporttikursseille hakevat urheilijat käsitellään valinnassa erillisenä ryhmänä. Urheilumenestyksen perusteella lukio antaa 1-7 pistettä. Lisäksi opiskelijan lukuaineiden keskiarvon on oltava vähintään Varkauden lukioon sisään pääsyn oikeuttava 7.0. 

Tiedustelut

Lisätietoja hakemisesta lukioon ja sen sporttikursseille sekä opiskelusta voi tiedustella Varkauden lukiosta, puh. 017 214 3000.