Urheilijoiden ammatillinen koulutus

Opiskelumahdollisuudet kuopion-alueen-urheiluakatemia_web.jpg

Urheilija voi hakea opiskelijaksi kaikkeen Savon ammattiopiston tarjoamaan koulutukseen.
Pääsääntöisesti urheilijoiden koulutus on keskittynyt Kuopioon, mutta on mahdollista kaikilla koulutuspaikkakunnilla ja koulutusyksiköissä.

Katso videosta urheilijaopiskelija Waltteri Ruuskasen, Otto Leskisen ja Konsta Uurtion sekä
jääkiekkovalmentaja Sami Kapasen ajatuksia opintojen ja urheilun yhdistämisestä.

Painopistelajit ja valmentajat 2017-2018

  • Jääkiekko: Markku Keinänen
  • Jalkapallo: pojat: Esa Pekonen, tytöt: Jaakko Pulkkinen
  • Lentopallo: pojat: Jukka Lehtonen, tytöt: Elina Salomäki
  • Maastohiihto: Mika Venäläinen
  • Mäkihyppy ja yhdistetty: Kai Kovaljeff
  • Yleisurheilu: Jyrki Blom, Matti Haatainen
  • Uinti: Mikko Lonka
  • Salibandy: Mikko Tiihonen ja Janne Kainulainen
  • Yksilölajit: Markku Ukkonen, Jonna Kuusisto

Opetusjärjestelyt

Urheilupainotteisesti opiskelevat urheilijat voivat opiskella mitä tahansa koulutusalaa ja suorittaa minkä tahansa Savon ammattiopistossa opetettavan perustutkinnon. He suorittavat kaikki koulutusalaansa kuuluvat opintokokonaisuudet. Urheiluvalmennustunteja voi halutessaan hyödyntää vapaasti valittavissa opintojaksovalinnoissa ja yhteisten tutkinnon osien valinnaisissa lisäosissa.

Urheiluvalmennus

Urheilijoilla on mahdollisuus käyttää koulupäivänä kuusi tuntia viikossa urheiluvalmentautumiseen. Kuopiossa painopistelajeissa (maastohiihto, jalkapallo, jääkiekko, lentopallo, mäkihyppy ja yhdistetty, yleisurheilu ja salibandy) urheilijat osallistuvat lajiharjoituksiin ja muissa lajeissa yksilölajien ryhmään (ma, (ti), ke ja pe aamuisin 8-10). Valmennustunneilla harjoittelu tapahtuu yhteisissä harjoituksissa Kuopion alueen urheiluakatemian jäsenoppilaitoksissa opiskelevien urheilijoiden kanssa. Urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen valittu urheilija kuuluu samalla myös Kuopion alueen Urheiluakatemiaan ja on oikeutettu käyttämään sen etuja.

Hakeminen

Haku urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen tapahtuu yhteishaussa sähköisen Opintopolku.fi -järjestelmän kautta. Hakija täyttää Haku urheiluoppilaitokseen -lomakkeen ja palauttaa sen oppilaitokseen viimeistään 7 vrk haun päättymisen jälkeen.

Savon ammattiopisto
Hakupalvelut
PL 113
78201 VARKAUS
 
Jos haet aikaisempien ammatillisten opintojesi perusteella suoraan opintolinjan 2. tai 3. vuosiluokalle, ota yhteyttä valmennuskoordinaattoriin.

 
Lisätiedot:
Savon ammattiopiston valmennuskoordinaattori
Hanna Linnilä, p. 044 785 3093, hanna.linnila@sakky.fi