VALMA vaativa erityinen tuki

Hakuaika VALMA vaativa erityinen tuki 11.3-1.4.2020
VALMA, vaativa erityinen tuki -opiskelu on tarkoitettu sinulle, kun etsit itsellesi ammattia, johon haluat opiskella tutustumiskäyntien ja työjaksojen kautta.

'VALMA-opiskelu soveltuu sinulle, kun haluat kehittää valmiuksia ammatilliseen koulutukseen tai ammatilliseen erityiskoulutukseen, haluat oppia itsenäisen elämän taitoja ja pyrit kehittämään omaa kuntoutumistasi yhteistyössä kuntoutuspalveluiden tuottajien kanssa. Opiskelumalli on tarkoitettu laaja-alaista ja monipuolista yksilöllistä erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Koulutuksen ehtona on, että olet suorittanut peruskoulun eikä sinulla ole toisen asteen ammatillista tutkintoa. Koulutuksen tavoitteena on valmentautua tutkintoon johtavaan ammatilliseen koulutukseen.

VALMA-opintojen aikana laadit yhteistyössä moniammatillisen verkoston kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jota tarkistetaan tarpeen mukaan. Vuoden aikana suoritat 60 osaamispistettä omien oppimistarpeidesi ja -valmiuksiesi mukaisesti.

Lue lisää tästä.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Marja Rissanen, p. 044 785 8770