Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto,120 osp, elintarvikealan osaamisala tai liha-alan osaamisala (Kuopio)

KurssiID: 
12585
KouluID: 
1
Tyyppi: 
long
Tutkinto: 

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Koulutuspaikka: 

Presidentinkatu 3, Kuopio

Koulutus alkaa: 
12.8.2019
Koulutuksen kesto: 
2 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Suunnitelmassa selvitetään opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee sekä miten osaamista hankitaan. Lähiopetuksen lisäksi koulutukseen voi kuulua itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua ja työpaikalla järjestettävää koulutusta. Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Osaaminen osoitetaan näyttämällä se pääsääntöisesti käytännön työtilanteissa.
Opetusmuoto: 

Päivä- ja monimuoto

Kustannukset: 
Koulutusmaksu 400 €
Kohderyhmä: 

Henkilöt, jotka toimivat pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa työntekjöinä tai itsenäisinä yrittäjinä.

Kielitaitovaatimus: A2

Tutkinnon muodostuminen: 
Koulutus antaa valmiudet työskennellä itsenäisenä ammatinharjoittajana, yrittäjänä tai työntekijänä. Elintarvikealan osaamisala 120 osp. Pakolliset tutkinnon osat: Elintarviketurvallisuuden hallinta, pakkaaminen ja varastointi. Valinnaiset tutkinnon osat: Elintarvikkeiden valmistaminen, kalatuotteiden valmistaminen, kasvistuotteiden valmistaminen, lemmieläinruokien valmistaminen, marja- ja hedelmätuotteiden valmistaminen. Liha-alan osaamisala, 120 osp. Pakollinen tutkinnon osa: Elintarviketurvallisuuden hallinta. Valinnaiset tutkinnon osat 1: Lihanleikkaus, lihatuotteiden valmistaminen, teurastaminen. Valinnaiset tutkinnon osat 2: Elintarvikkeiden myynti, pakkaaminen ja varastointi.
Toteutus: 

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja tutkinnon osat suoritetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Osaaminen osoitetaan ja arvioidaan mm. tutkinnon mukaisissa tehtävissä työpaikoilla.

Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa myös oppisopimuksella (edellyttää työpaikkaa).

Lisätietoja koulutuksesta: 

Opettajat Pirjo Lyyra p. 044 785 4816, sähköposti: pirjo.lyyra@sakky.fi ja Ari Suuronen p. 044 785 3225, sähköposti: ari.suuronen@sakky.fi

Oppisopimuskoulutus: 

Jos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, niin voit olla yhteydessä oppisopimuskoordinaattoriin:
Päivi Savolainen, oppisopimuskoordinaattori p. 044 785 3070

tai täytä sähköinen hakulomake: [[Haku oppisopimuskoulutukseen|http://wilma.sakky.fi/browsecourses?school-id=49&long-term=12757&checkout=true]]

Hakeminen ja opiskelijavalinta: 

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan ohjauskeskusteluun, jotka ovat sopimuksen mukaan.
Toimita tarvittavat liitteet heti, kun teet hakemuksen. Voit liittää todistusjäljennökset sähköisesti hakemukseen tai lähettää ne sähköpostilla: hakutoimisto@sakky.fi.

Opettajat Pirjo Lyyra p. 044 785 4816, sähköposti: pirjo.lyyra@sakky.fi ja Ari Suuronen p. 044 785 3225, sähköposti: ari.suuronen@sakky.fi

Tutkinnon perusteet (OPH): 
[[Opetushallitus/tutkinnon perusteet|https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/4793010]]
Huomioitavaa: 
Savon ammattiopisto pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu koulutukseen