Immobilisaatiohoidon erikoisammattitutkinto, kipsimestari (Kuopio)

KurssiID: 
13104
KouluID: 
1
Tyyppi: 
long
Tutkinto: 

Immobilisaatiohoidon erikoisammattitutkinto

Koulutuspaikka: 

Presidentinkatu 1, Kuopio

Koulutus alkaa: 
1.8.2019/Jatkuva haku
Koulutuksen kesto: 
1,5-2 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.
Opetusmuoto: 

Päivä- ja monimuoto

Kustannukset: 
Koulutuksen hinta on 800€. Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton. Oppisopimuskoulutus edellyttää voimassa olevaa tai alkavaa työsuhdetta koko koulutuksen ajaksi.
Kohderyhmä: 

Tutkinnon suorittajalla tulee olla vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen ammatillisessa perustutkinnossa tai vastaavassa tutkinnossa vaadittava osaaminen sekä työkokemusta immobilisaatiohoitotyön työtehtävistä. Koulutamme kipsimestareita vain työelämän tarpeeseen eli koulutukseen hakijalla tulee joko olla valmiina työpaikka tai hän on lähiaikoina siirtymässä kyseisiin tehtäviin.

Kielitaitovaatimus B1.

Tutkinnon muodostuminen: 
Immobilisaatiohoidon erikoisammattitutkinto, kipsimestari, 180 osp Pakolliset tutkinnon osat (160 osp) * Alaraajapotilaan immobilisaatiohoitoprosessissa toimiminen, 30 osp * Yläraajapotilaan immobilisaatiohoitoprosessissa toimiminen, 30 osp * Lapsipotilaan immobilisaatiohoitoprosessissa toimiminen, 20 osp * Erityisryhmiin kuuluvan potilaan immobilisaatiohoitoprosessissa toimiminen, 20 osp * Haavanhoitopotilaan ja kevennyshoitoa tarvitsevan potilaan immobilisaatiohoitoprosessissa toimiminen, 20 osp * Vetovälineistöä tai ulkoisia tukilaitteita käyttävän potilaan immobilisaatioprosessissa toimiminen, 20 osp * Immobilisaatiohoidon kehittäminen, 20 osp Valinnaiset tutkinnon osat (20 osp): * Infektioiden torjunta ja hyvien hygieniakäytänteiden noudattaminen immobilisaatiohoidossa, 20 osp * Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 20 osp * Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta, 20 osp Immobilisaatiohoidon erikoisammattitutkintoon voidaan sisällyttää tutkinnon osa terveysalan ammattitutkinnosta, turvallisuusalan perustutkinnosta, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnosta, tieto ja viestintätekniikan perustutkinnosta, välinehuoltoalan perustutkinnosta tai lähiesimiestyön ammattitutkinnosta.
Toteutus: 

Koulutus toteutetaan työelämälähtöisenä koulutuksena ja tutkinnon osat suoritetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Osaaminen osoitetaan ja arvioidaan mm. tutkinnon mukaisissa tehtävissä työpaikoilla.

Lisätietoja koulutuksesta: 

Tutkintovastaava Sinikka Kamula, p. 044 785 8805
etunimi.sukunimi@sakky.fi

Oppisopimuskoulutus: 

Jos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, niin voit olla yhteydessä oppisopimuskoordinaattoriin:

* Päivi Savolainen, oppisopimuskoordinaattori p. 044 785 3070
* Jaana Kukkonen, oppisopimuskoordinaattori p. 044 785 3064
* Kirsi Tikkunen, oppisopimuskoordinaattori, p. 044 785 8753

tai täytä sähköinen hakulomake: [[Haku oppisopimuskoulutukseen|http://wilma.sakky.fi/browsecourses?school-id=49&long-term=12757&checkout=true]]

Koulutuksen esite, linkit: 
[[Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset|https://www.sakky.fi/aikuisille/aikuisopiskelijalle/opiskelijaksi-ottamisen-edellytykset]]
Opintojen rahoitus: 
Päätoimisesti opiskeleva voi hakea Kelan opintoetuuksia. Työttömyysetuutta saava voi selvittää Te-toimistosta mahdollisuutta opiskella työvoimakoulutuksena.
Tutkinnon perusteet (OPH): 
[[Opetushallitus/tutkinnon perusteet|https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4221364]]
Huomioitavaa: 
Savon ammattiopisto pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu koulutukseen