Kone- ja tuotantotekniikan koulutus maahanmuuttajille (nro 680263)

KurssiID: 
12742
KouluID: 
49
Tyyppi: 
long
Tutkinto: 

Kone- ja tuotantotekniikan koulutus

Koulutuspaikka: 

Presidentinkatu 3, Kuopio

Koulutus alkaa: 
01.10.2018
Koulutuksen kesto: 
Opiskelijan työviikon pituus on 35h. Työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa noudatetaan yrityksen työaikajärjestelyjä, pääosin (1- 2 vuorotyö)/ 40 h/viikko).
Opetusmuoto: 

Työvoimakoulutus

Kustannukset: 
Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa Työlinjan koulutusneuvonnasta 0295 020 702.
Kohderyhmä: 

Koulutuksen kohderyhmä/pääsyvaatimukset:
Kone- ja tuotantotekniikasta kiinnostuneet ja alalle soveltuvat maahanmuuttajat. Alalle soveltuvuus: jotkin allergiat saattavat rajoittaa alalla työskentelyä, samoin kuin tuki-ja liikuntaelinsairaudet. Kielitaitovaatimuksena on A2.

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutuksen tavoitteena on tutustua kone- ja tuotantotekniikan työtehtäviin ja alueen teknologia-alan yrityksiin Pohjois-Savon alueella sekä antaa perusvalmiudet jatkaa osatutkintotavoitteisessa kone- ja tuotantotekniikan peruskoulutuksessa tämän koulutusjakson jälkeen.

Toteutus: 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
Aloitusjakson (kaksi viikkoa) aikana tehdään:
o osaamiskartoitus, joka sisältää mm. kädentaitojen ja piirustusten hahmottamisen testausta
o matemaattisten taitojen testaus

Koulutuksen sisältö määritellään henkilökohtaisen osaamiskartoituksen perusteella ja se voi sisältää yksilöllisesti mm.
- levytöitä/hitsausta
- koneasennusta
- koneistusta
- tarvittava teoria (työpiirustusten luku, työturvallisuus, ammattiin liittyvät käsitteet)
- työssäoppiminen

- kaikille yhteisenä yritysvierailut

Koulutukseen sisältyy Suomi toisena kielenä (S2) opetusta.

Koulutukseen voi sisältyä alan työtehtävissä vaadittavia korttikoulutuksia, kuten tulityökurssi ja työturvallisuuskortti.

Lisätietoja koulutuksesta: 

Opettaja Jukka Saastamoinen puh. 044 785 4246, jukka.saastamoinen@sakky.fi tai
Opettaja Jukka Marttinen puh. 044 785 3279, jukka.marttinen@sakky.fi

s-posti: etunimi.sukunimi@sakky.fi
www.sakky.fi
Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa Mari Haatainen, puh. 0295 043 542, sähköposti: mari.haatainen@te-toimisto.fi

Koulutuksen esite, linkit: 
KOULUTUKSEEN HAKEMINEN: Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa [[www.te-palvelut.fi.]] Jos hakijalla ei ole verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, hakemus on vahvistettava henkilökohtaisesti TE-toimistossa. Jos hakijalla ei ole mahdollisuutta täyttää sähköistä hakemusta, koulutukseen voi hakea TE-toimistosta saatavalla paperilomakkeella. SEURAA VALINNAN ETENEMISTÄ OMA ASIOINTI -SIVUJEN KAUTTA. Koulutukseen voi hakea jatkuvasti, koulutusvalintoja tehdään joustavasti. [[https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/677145?locations=Kuopio&&announced=0&sort=1]] Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista eduista saa Työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 (palveluaika klo 9.00-17.00).
Hakeminen ja opiskelijavalinta: 

Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa Mari Haatainen, puh. 0295 043 542, sähköposti: mari.haatainen@te-toimisto.fi
KOULUTUKSEEN HAKEMINEN: Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa [[www.te-palvelut.fi.]] Jos hakijalla ei ole verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, hakemus on vahvistettava henkilökohtaisesti TE-toimistossa. Jos hakijalla ei ole mahdollisuutta täyttää sähköistä hakemusta, koulutukseen voi hakea TE-toimistosta saatavalla paperilomakkeella.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista eduista saa TE-puhelinpalveluiden koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 (ma-pe 9.00-16.15).
Valinta-aikataulu: Ilmoitetaan myöhemmin. Seuraa valinnan etenemistä oma -asiointi sivujen kautta.

Tutkinnon perusteet (OPH): 
[[TE-palvelut|https://koulutukset.fi/kt/678023?locations=Kuopio&&announced=0&sort=1]]
Huomioitavaa: 
Savon ammattiopisto pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen.