Leipomoalan ammattitutkinto, kondiittorikisälli tai leipurikisälli, 150 osp (Kuopio)

KurssiID: 
14084
KouluID: 
1
Tyyppi: 
long
Tutkinto: 

Leipomoalan ammattitutkinto

Koulutuspaikka: 

Presidentinkatu 3, Kuopio

Koulutus alkaa: 
Joustava aloitus
Koulutuksen kesto: 
Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, 1 - 2 vuotta. Aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.
Opetusmuoto: 

Päivä- ja monimuoto

Kustannukset: 
Koulutusmaksu 400 €
Kohderyhmä: 

Ammatillisen koulutuksen ja/tai vankan työkokemuksen omaavat henkiöt.

Kielitaitovaatimus: A2

Tutkinnon muodostuminen: 
Koulutus antaa valmiudet työskennellä itsenäisenä ammatinharjoittajana, yrittäjänä tai työntekijänä erikokoisissa leipomoissa, paistopisteissä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä sekä pitopalveluyrityksissä. Tutkinnon laajuus 150 osp. Pakolliset tutkinnon osat 60 osp tai 90 osp valitusta tutkintonimikkeestä riippuen. Yhteinen, pakollinen tutkinnon osa: Elintarviketurvallisuuden hallinta 30 osp. Kondiittorikisälli: Pakolliset tutkinnon osat: Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen, pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen Valinnaiset tutkinnon osat: Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen, voileipäkakkujen ja coctailpalojen valmistaminen, leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta, leipomoalan taitotyö, työpaikkaohjaajana toimiminen, tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä, tukinnon osa toisesta ammatti- ja erikoisammattitukinnosta. Leipurikisälli: Pakolliset tutkinnon osat: Ruokaleipien valmistus, kahvileipien valmistus Valinnaiset tukinnon osat: Leipomoeinestuotteiden valmistus, leipomoalan kansallinen kilpailutoiminta, leipomoalan taitotyö, työpaikkaohjaajana toimiminen, tutkinnon osa tämän tukinnon toisesta tutkintonimikkeestä, tutkinnon osa toisesta ammatti- ja erikoisammattitutkinnosta.
Toteutus: 

Koulutus suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Osaaminen näytetään työpaikalla, jota arvioivat leipomoalan ammattilaiset. Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa. Tutkinnon aikana oppilaitoksessa järjestetään lähipäiviä joihin osallistutaan työn ohella.

Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Lisätietoja koulutuksesta: 

Opettaja Hanne Rissanen, p. 044 785 3227, sähköposti: hanne.rissanen@sakky.fi

Oppisopimuskoulutus: 

Jos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, niin voit olla yhteydessä oppisopimuskoordinaattoriin:
Päivi Savolainen, oppisopimuskoordinaattori p. 044 785 3070

tai täytä sähköinen hakulomake: [[Haku oppisopimuskoulutukseen|http://wilma.sakky.fi/browsecourses?school-id=49&long-term=12757&checkout=true]]

Hakeminen ja opiskelijavalinta: 

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan ohjauskeskusteluun, jotka ovat sopimuksen mukaan.
Toimita tarvittavat liitteet heti, kun teet hakemuksen. Voit liittää todistusjäljennökset sähköisesti hakemukseen tai lähettää ne sähköpostilla: hakutoimisto@sakky.fi.

Opettaja Hanne Rissanen, p. 044 785 3227, sähköposti: hanne.rissanen@sakky.fi

Opintojen rahoitus: 
Päätoimisesti opiskeleva voi hakea Kelan opintoetuuksia. Työttömyysetuutta saava voi selvittää Te-toimistosta mahdollisuutta opiskella työvoimakoulutuksena.
Tutkinnon perusteet (OPH): 
[[Opetushallitus/tutkinnon perusteet|https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/4793019]]
Huomioitavaa: 
Savon ammattiopisto pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu koulutukseen