Yrittäjän ammattitutkinto, 150 osp (Kuopio)

KurssiID: 
12144
KouluID: 
1
Tyyppi: 
long
Tutkinto: 

Yrittäjän ammattitutkinto

Koulutuspaikka: 

Savilahti, Kuopio

Koulutus alkaa: 
Joustava aloitus
Koulutuksen kesto: 
Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (HOKS).
Opetusmuoto: 

Ilta- ja monimuoto

Kustannukset: 
Opiskelijan maksama omaehtoinen koulutus:280 € Yrityksen maksama henkilöstökoulutus: 450 €
Kohderyhmä: 

Yrittäjät tai ammatinharjoittajat tai sellaiseksi aikovat.

Tutkinnon muodostuminen: 
Yrittäjän ammattitutkinnossa on omat osaamisalansa niin yritystoiminnan aloittamista ja käynnistämistä suunnittelevalle kuin yritystoiminnan kehittämiseen tähtäävälle. Tutkinto soveltuu hyvin myös sivutoimisille yrittäjille, maatalousyrittäjille ja franchisingyrittäjille ja sitä voi hyödyntää omistajanvaihdostilanteissa. Tutkintoon valmistavassa käytännönläheisessä koulutuksessa saat tietoa ja ohjausta mm.: - yrityksen perustamiseen liittyviin toimiin - yritystoimintaan liittyvien mahdollisuuksien ja riskien tunnistamiseen - tuotteistamiseen - myyntiin ja markkinointiin - yrityksen taloudenhoitoon
Toteutus: 

Yrittäjän ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä. Osaamista arvioivat opettajat ja toimivat yrittäjät ja/tai yrittäjyyden eri sidosryhmien edustajat (mm. uusyrityskeskus, yrittäjäjärjestöt, TE-palvelut. rahoittajat).Tutkinnon suorittaminen on siten oiva mahdollisuus saada palautetta omasta yrittäjäosaamisesta.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja siihen voi osallistua joustavasti työn tai oman yrityksen pyörittämisen ohessa. Lähiopetuksen lisäksi on ohjattua etäopiskelua.

Lisätietoja koulutuksesta: 

Tutoropettaja Pertti Puustinen
puh. 044 785 8686
etunimi.sukunimi@sakky.fi

Oppisopimuskoulutus: 

Jos olet päätoiminen yrittäjä, voit opiskella ja suorittaa tutkinnon myös oppisopimuksella.

Jos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, niin voit olla yhteydessä oppisopimuskoordinaattoriin:
- Kirsi Tikkunen, p. 044 785 875
- Jaana Kukkonen, p. 044 785 3064

tai täytä sähköinen hakulomake: [[Haku oppisopimuskoulutukseen|http://wilma.sakky.fi/browsecourses?school-id=49&long-term=12757&checkout=true]]

Koulutuksen esite, linkit: 
[[Tulosta tästä koulutuksen esite|https://www.sakky.fi/sites/default/files/kuvat/yrittajan_at_2019.pdf ]] ja [[Koulutuksen ohjelma syksy 2020|https://www.sakky.fi/sites/default/files/kuvat/yrittajan_at_ohjelma_2020_2021.pdf ]] ja [[Lue opiskelijan tarina|https://www.sakky.fi/valokeilassa/yrittajan-ammattitutkinnosta-yrittajalle-intoa-ja-luottamusta-omaan-tekemiseen ]]
Hakeminen ja opiskelijavalinta: 

Koulutukseen on jatkuva haku.

Omaehtoisessa koulutuksessa opiskelijavalinnat tehdään pääasiassa sähköisen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastattelussa arvioidaan mm. hakijan soveltuvuutta ko. tutkintoon, koulutustarvetta sekä motivaatiota ja muita valmiuksia tutkinnon/koulutuksen suorittamiseen. Tutkintoon valittava suunnittelee joko päätoimista tai sivutoimista yrittäjyyttä. Päätöksen opiskelijavalinnasta tekevät yhdessä opettaja ja koulutuspäällikkö.

Työvoimakoulutuksessa opiskelijavalintapäätökset tekee TE-palvelut ja oppisopimuskoulutuksessa Savon ammattiopiston oppisopimuspalvelut.

Kielitaitovaatimus B1. Tarvittaessa ohjaamme hakijan kielikokeeseen.

Opintojen rahoitus: 
Päätoimisesti opiskeleva voi hakea Kelan opintoetuuksia. Työttömyysetuutta saava voi selvittää Te-toimistosta mahdollisuutta opiskella työvoimakoulutuksena.
Tutkinnon perusteet (OPH): 
[[Opetushallitus/tutkinnon perusteet|https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/selaus/perusteinfo/3536457]]
Huomioitavaa: 
Savon ammattiopisto pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu koulutukseen