Koulu alkaa

Tervetuloa takaisin kouluun ja aloittamaan uusi lukuvuosi!

Aloitamme uuden lukuvuoden normaalisti lähiopetuksena. Jatkavilla opiskelijoilla koulu alkaa pääsääntöisesti maanantaina 10. elokuuta. Varkauden lukion syyslukukausi alkaa 10.8. kaikilla opiskelijoilla.

Uusilla opiskelijoilla koulu alkaa 6.8. 
Tärkeää! Opiskelija, tarkista Wilma-viestisi. Osalle opiskelijoista on lähetetty tarkempi tai mahdollisesti muuttunut kokoontumispaikka ja -aika Wilma-viestillä.

Jos et ole saanut Wilma-viestiä muuttuneista tai tarkennetuista tiedoista, valintapäätöskirjeessä olevat aloituspäivän tiedot ovat voimassa. On kuitenkin tärkeää käydä lukemassa mahdolliset tarkennukset ennen koululle saapumista. 

Vaikka opiskelijat palaavat kouluun ja henkilökunta työpaikoilleen, etenemme varovaisesti uuden lukuvuoden aluksi. Minimoimme tartuntariskejä erilaisin toimenpitein. Muun muassa asiakaspalvelupisteisiimme on asennettu pleksit, opiskelijoiden ja henkilökunnan ruokailuja on porrastettu sekä noudatamme hygienia- ja väljyysohjeita. Lukuvuoden aluksi myös isot yhteiskokoontumiset on kielletty. Sairaana ei oppilaitoksen tiloihin saa tulla, vaan on parempi pysyä kotona.

Jos olet saapunut Suomeen tai muutoin vieraillut maassa, joiden kohdalla on matkustusrajoituksia, sinun on jäätävä 14 vuorokauden omaehtoiseen karanteeniin. Karanteeniaika alkaa siitä, kun olet saapunut rajan yli Suomeen. Päivittyvät matkustusrajoitemaat löydät muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Karanteeniaikana on jäätävä kotiin opiskelemaan. Ole tästä yhteydessä opettajaasi. Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion karanteenilinja poikkeaa tässä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksesta, joka mahdollistaa lähiopetukseen palaamisen jo karanteeniaikana.

Haluamme taata, että kouluun ja työpaikalle on mahdollisimman turvallista saapua. 

Tietojen päivittyessä tai muuttuessa lähetämme opiskelijoille Wilma-viestit

Uusien opiskelijoiden aloittamispäivän aikataulut löytyvät paikkakunnittain täältä