Esittely

Kuntayhtymän johtajan tervehdys

Monipuolisen ja ajantasaisen osaamisen merkitys työelämässä on suuri. Koulutuksen tulee vastata alati muuttuviin tarpeisin. Savon koulutuskuntayhtymä on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä ja vahva vaikuttaja alueellaan. Järjestämme Pohjois-Savossa nuorille ja aikuisille monialaista ammatillista koulutusta sekä lukiokoulutusta. Läheinen yhteistyö työelämän kanssa on keskeistä kaikessa toiminnassamme. Kokonaisvaltaiset koulutus- ja kehittämispalvelumme mahdollistavat pitkäjänteisen ja joustavan yhteistyön alueen työelämän osaamistarpeiden kehittämisessä.

Monipuolisella ja tarpeisiin vastaavalla koulutuksella rakennetaan hyvää tulevaisuutta. Näin luomme menestymisen perusteita henkilötasolta yrityksiin ja koko maakuntaan. Kansainvälisyys on osa toimintaamme ja luomme osaamisen edellytyksiä toimia myös globaaleilla markkinoilla. Asiantunteva henkilöstömme on aktiivisesti mukana osaamisen kehittämisessä.

Meille on tärkeää kehittää omaa toimintaamme ja siten ylläpitää Pohjois-Savon työelämän ammattitaidon korkeaa tasoa. Teemme jatkossakin työtä tämän tavoitteen toteuttamiseksi. Menestys ja hyvinvointi luodaan jatkossakin monipuolisella ja hyvällä yhteistyöllä alueemme monipuolisen yhteistyöverkoston kanssa.

Heikki Helve
Savon Koulutuskuntayhtymän johtaja heikki-ii.jpg

Savon koulutuskuntayhtymä

Koulutus tekee hyvää. Läpi elämän!

Savon koulutuskuntayhtymä on yksi Suomen suurimmista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä. Kuntayhtymän omistaa 16 pohjoissavolaista kuntaa ja se ylläpitää Savon ammattiopistoa ja Varkauden lukiota. Tarjoamme monipuolisia elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia ammatillisessa koulutuksessa, täydennyskoulutuksissa sekä lukio-opinnoissa.

Vuosittain noin 18 000 opiskelijaa hyödyntää kattavaa tarjontaamme. Räätälöidyt ja laadukkaat koulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin ja olemme aktiivinen työelämän kehittäjä. Savon koulutuskuntayhtymä on noin 720 ammattilaisen työpaikka.

Kampuksemme sijaitsevat Kuopiossa, Iisalmessa, Varkaudessa ja Siilinjärvellä, mutta järjestämme koulutuksia myös valtakunnallisesti.
Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion kampukset ovat nikotiinittomia.  

uusi_kartta_iso.png