Esittely

Kuntayhtymän johtajan tervehdys

Monipuolisen ja ajantasaisen osaamisen merkitys työelämässä on suuri. Koulutuksen tulee vastata alati muuttuviin tarpeisin. Savon koulutuskuntayhtymä on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä ja vahva vaikuttaja alueellaan. Järjestämme Pohjois-Savossa nuorille ja aikuisille monialaista ammatillista koulutusta sekä lukiokoulutusta. Läheinen yhteistyö työelämän kanssa on keskeistä kaikessa toiminnassamme. Kokonaisvaltaiset koulutus- ja kehittämispalvelumme mahdollistavat pitkäjänteisen ja joustavan yhteistyön alueen työelämän osaamistarpeiden kehittämisessä.

Monipuolisella ja tarpeisiin vastaavalla koulutuksella rakennetaan hyvää tulevaisuutta. Näin luomme menestymisen perusteita henkilötasolta yrityksiin ja koko maakuntaan. Kansainvälisyys on osa toimintaamme ja luomme osaamisen edellytyksiä toimia myös globaaleilla markkinoilla. Asiantunteva henkilöstömme on aktiivisesti mukana osaamisen kehittämisessä.

Meille on tärkeää kehittää omaa toimintaamme ja siten ylläpitää Pohjois-Savon työelämän ammattitaidon korkeaa tasoa. Teemme jatkossakin työtä tämän tavoitteen toteuttamiseksi. Menestys ja hyvinvointi luodaan jatkossakin monipuolisella ja hyvällä yhteistyöllä alueemme monipuolisen yhteistyöverkoston kanssa.

Heikki Helve
Savon Koulutuskuntayhtymän johtaja heikki-ii.jpg

Savon koulutuskuntayhtymä

Savon koulutuskuntayhtymä on maakunnallinen, monialainen ja eri koulutusmuodot sisältävä nuorten ja aikuisten koulutuksen järjestäjä ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymä järjestää ammatillista perus-, lisä-, oppisopimus-, työvoima- ja henkilöstökoulutusta kaikilla koulutusaloilla sekä lukiokoulutusta ja työelämän kehittämishankkeita. Kuntayhtymän omistaa 16 pohjoissavolaista kuntaa ja se ylläpitää Savon ammattiopistoa ja Varkauden lukiota. Toimipisteet ovat Kuopiossa, Iisalmessa, Varkaudessa ja Siilinjärvellä. Vuosittain opiskelijoita on noin 17 000, henkilöstömäärä noin 800 ja toimintatuottoja noin 71 milj. euroa.

sakky_maakuntakartta_2017_0.jpg