Portaat luomuun -ohjelma

Luomua ravintola hakupalvelu on Portaat luomuun -ohjelman toiminto, jonka avulla löytää näppärästi luomua tarjoavan ravintolan tai ruokapalvelun. Hakupalvelusta löytyy jo lähes 2500 ravintolaa. Portaat luomuun -ohjelma puolestaan on vapaaehtoinen ohjelma kaikenkokoisille yksityisille ja julkisille ammattikeittiöille. Ohjelman tarkoituksena on auttaa lisäämään luomutuotteiden käyttöä omaan tahtiin osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa.

Ohjelmassa on kuusi tasoa, joita etenemällä keittiöt vähitellen lisäävät luomutuotteiden käyttöä. Ohjelmaan voi liittyä mille portaalta tahansa. Ohjelma on maksullinen ja sitä ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymä.

Ekoruokakone.fi on ammattikeittiöille tarkoitettu työkalu, jonka avulla voi suunnitella luomun lisäämistä reseptiikkaan ja tehdä ruokalistasuunnittelua. Työkalusta löydät paljon valmista reseptiikkaa, jota voi muokata omaan käyttöön sopivaksi tai ottaa ruokalistalle sellaisenaan. Ekoruokakoneen kaikki toiminnot saat käyttöön liittymällä Luomua ravintola hakupalveluun.

Kaipaatteko lisätietoa luomusta ja luomun käytöstä ammattikeittiöissä? EkoCentria järjestää juuri teille räätälöidyn koulutuspaketin. Ota yhteyttä ekocentria(at)sakky.fi tai anu.arolaakso(at)sakky.fi

      
ekoruokakone_logo_72 dpi.jpg