Portaat luomuun -ohjelma

​Portaat luomuun -ohjelmaan kuuluu jo yli 2 300 ammattikeittiötä. Liittykää tekin mukaan vahvistamaan luomua tarjoavien ruoka-alan ammattilaisten joukkoa ja kehittämään luomumarkkinoita! Ohjelmassa on kuusi porrasta ja ensimmäiselle portaalle pääsee jo käyttämällä yhtä merkittävää luomutuotetta (esim. hiutaleita, kahvia, maitoa) säännöllisesti ja väh. 2 krt viikossa.
Ohjelma auttaa ammattikeittiöitä löytämään ruokatuotantoonsa sopivia luomutuotteita sekä lisäämään niiden käyttöä suunnitelmallisesti. Mukana olevat keittiöt pysyvät ajan tasalla luomumarkkinoiden kehittymisestä ja saavat arvokasta tieto markkinoilla saatavilla olevista sk-luomutuotteista.
Ammattikeittiöiden luomun käytön suunnittelun avuksi on tuotettu Ekoruokakone. Ekoruokakoneen avulla voi testata, miten luomun käyttö reseptissä vaikuttaa mm. annoksen hintaan ja luomuprosenttiin. Kone kertoo myös heti, mistä reseptiin valittua luomutuotetta voi hankkia. Kuulumalla Portaat luomuun -ohjelmaan saa Ekoruokakoneen kaikki ominaisuudet käyttöönsä. Konetta voivat kaikki käydä testaamassa demo-versiossa ilmaiseksi www.ekoruokakone.fi.
Ohjelmaan liittyminen on vapaaehtoista. Vuoden 2015 alusta ohjelma muuttuu maksulliseksi. Vuosimaksutaulukko ja lisätietoa rekisteröitymisestä sekä ohjelmasta löytyy osoitteesta www.portaatluomuun.fi.
EkoCentria järjestää luomun perusteisiin ja luomun käyttöön ammattikeittiöissä liittyviä koulutuksia sekä Portaat luomuun -ohjelman ja Ekoruokakoneen käyttökoulutuksia. Räätälöimme mielellämme teille sopivan koulutuspaketin. Ota yhteyttä ekocentria@sakky.fi
Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö vuoden 2014 loppuun. 
 

pl_logo_tahti_pieni.jpg      ekoruokakone_logo_72 dpi.jpg