Microkatu 1T

Liikkuminen Microkadulle

Microkatu sijaitsee Savilahdessa. Savilahti sijaitsee Kuopion keskustan kupeessa; matkaa torille tulee noin kolme kilometriä. Kulkeminen Savilahteen ja takaisin on jouhevaa. 

 

Huom! Liikenteessä poikkeusjärjestelyjä syksyllä 2020

Savilahden aluetta kehitetään ja rakennetaan parhaillaan, ja Savilahdentien remontti on nyt kiivaimmillaan. Tietyö vaikuttaa liikkumiseen kouluun ja kotiin. Varaa riittävästi aikaa liikkumiseen ja tarkista liikenteen poikkeusjärjestelyt.

Jos liikut linja-autolla, tarkista Kuopion joukkoliikenteen Vilkku-nettisivuilta tai Vilkku-sovelluksesta tai kysy kuljettajalta mahdolliset poikkeusjärjestelyt. Muun muassa osa linja-autopysäkeistä on pois käytöstä ja korvattu toisilla pysäkeillä. Korvaava pysäkki voi olla kauempana ja kävely pysäkiltä koululle voi viedä aikaa. Varaa siis tarpeeksi aikaa kulkemiselle.

Myös omilla ajoneuvoilla liikkuvien on hyvä varata tarpeeksi aikaa koululle saapumiseen, sillä tietyöstä johtuen osa kaistoista saattaa olla suljettuna tai alueella on muita poikkeusjärjestelyjä.

 

Julkinen liikenne

Savilahteen kulkee hyvin linja-autoja. Linja-autopysäkit ovat aivan Microkadun T-rakennuksen läheisyydessä, joten kävelymatka pysäkiltä kampukselle on lyhyt. Kuopion joukkoliikenteen aikataulut löytyvät Vilkku-reittioppaasta. Linja-autoaikataulut päivittyvät reittioppaaseen loppukesän aikana.

 

Liikkuminen pyörällä ja jalan

Kuopiossa on hyvät ja kattavat kevyen liikenteen väylät. Savilahden kampusalueelle pääsee kävellen ja pyörällä joka suunnasta. 

Kuopion kaupungilla on vuokrakäytössä Vilkku-fillareita, jotka ovat sähköavusteisia kaupunkipyöriä. Myös Savilahdesta löytyy Vilkku-pyöräasema. Vilkku-fillareiden hinnasto ja muuta hyödyllistä tietoa kaupunkipyöristä löytyy Vilkku-sivuilta

 

Parkkipaikat

Mopoille ja moottoripyörille löytyy parkkipaikka aivan Microkadun U-rakennuksen päädystä. Pysäköintialueet opiskelijoiden autoille ovat pienen kävelymatkan päässä. Opiskelijapysäköintiin varattu kaksi erillistä pysäköintialuetta Neulamäentien varrelta Karting-radan pysäköinnistä sekä Neulaniementien varrelta. 

  • Pysäköinti sallittu opiskelijapysäköintiin varatuilla alueilla arkisin ma-pe klo 7-16 vain opiskelijapysäköintitunnuksella.
  • Karting-radan pysäköintialueella pysäköinti opiskelijaluvalla vain klo 16 saakka, HUOM! Klo 16 jälkeen pysäköinti on sallittu pysäköintikiekolla (10h).
  • Neulaniementien alueella vapaa pysäköinti klo 16 jälkeen.
  • Opiskelijapysäköintilupa on maksullinen 15€/kk – lupa myönnetään vain Savonia ammattikorkeakoulun ja Savon ammattiopiston opiskelijoille voimassaolevaa opiskelijakorttia / opiskelijatodistusta vastaan.
  • Opiskelijapysäköintilupa perustuu rekisteritunnukseen ja se on ajoneuvokohtainen (max 2 ajoneuvoa).
  • Luvan voi lunastaa KPY Novapoliksen Microkadun aulapalvelupisteistä korttimaksulla.

 

**** 

 

Yhteystiedot
Savon ammattiopisto
Microkatu 1T, 70600 KUOPIO
p. 017 214 3000 Vaihde

Lisätietoja

 

 

Kemppainen Heli

Kemppainen Heli
koulutuspäällikkö, hyvinvointi, kauneudenhoito, kotityö- ja puhdistuspalvelut
+358447853119

Ronkainen Ritva

Ronkainen Ritva
koulutuspäällikkö, hyvinvointi, ensihoito, suun terveydenhoito
+358447858780