Sahakatu 2

IMG_0597.jpg

Sahakatu 2 (Kylmämäki)

kylmämäki_710.jpg

Kylmämäessä sijaitsee Savon ammatti- ja aikuisopiston metallialan aikuiskoulutusta sekä teollisen pintakäsittelyalan koulutusta. Kylmämäessä koulutustilat sijaitsevat lähellä paikallisia yrityksiä, joten yritysyhteistyö kehittyy hyödyntämällä laaja-alaista osaamista erilaisissa opetustuotteissa paikallisille yrityksille.

3_net.jpgAlojen välinen yhteistyö on uudelleensijoittamisen myötä yhä luontevampaa kehittäen kaikkien edellä mainittujen alojen koulutusta ja niiden välistä yhteistyötä.

Jatkossa yksilölliset opintopolut ja räätälöidyt tutkinnot ovat yhä paremmin opiskelijoiden saatavilla nykyaikaisessa oppimisympäristössä. Sahakadulla voidaan hyödyntää myös laaja-alaista osaamista erilaisissa opetustuotteissa paikallisille yrityksille.

Uusien opiskelijoiden opiskelu toteutetaan sekä Presidentinkatu 3:n että Sahakatu 2:n tiloissa. Molempiin osoitteisiin on hyvät julkiset kulkuyhteydet linja-autolla. Opiskelijaruokailu Kylmämäessä tapahtuu vieressä sijaitsevassa Junttan Oy:n tuotantorakennuksessa sijaitsevassa henkilöstöravintolassa.  

Pintakäsittelyalalla on maalauslinja, jossa voidaan toteuttaa aidossa työympäristössä teollisen pintakäsittelyn koulutuksia.

kylmämäki-II.jpg

Uusi oppimisympäristö toteutettiin metalli -ja konepajateollisuuden sekä EU: n tuella. Toimintamalli kehittää opetusmuotoja ja koulutussisältöjä työelämän tarpeisiin. 

Sahakadun koulutustiloissa koulutetaan pintakäsittelijöitä, jotka osaavat tuotannollista toimintaa maalauslinjalla. Maalauslinja käsittää höyrypainepesun ja suihkupuhdistuksen esikäsittelynä, märkämaalausta myös statiikalla avustettuna ja kuivaustoiminnat. Koulutukset ovat perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä yrityksille henkilöstökoulutusta.

Kone- ja metallialan koulutus toimii nykyaikaisessa ympäristössä 

metalli.jpg

Nimetön-3.jpgKone- ja metallialan koulutusyksikkö palvelee koko Pohjois-Savon aluetta. Toiminta muodostuu kone- ja metallialan ammatti- ja erikoisammattitutkintotason koulutuksesta, hitsaajien pätevöinnistä ja hitsauksenlaadun varmistuksesta, IWS- koulutuksesta, sekä yrityksille tapauskohtaisesti räätälöidyistä koulutus- ja kehityspalveluista.

Käytössämme on nykyaikainen oppimisympäristö, jota voidaan hyödyntää soveltuvin osin myös yritysten tutkimus- ja tuotekehityskäytössä.

 

Yhteystiedot
Savon ammatti- ja aikuisopisto
Sahakatu 2, 70800 KUOPIO
p. 017 214 3000 Vaihde

Sähköposti: etunimi.sukunimi@sakky.fi