Sammakkolammentie 2

Savon ammattiopiston matkailu- ja ravitsemisalan koulutusyksikkö toimii Puijonlaaksossa, parin kilometrin matkan päässä Kuopion keskustasta. Samoissa tiloissa toimii Ravintola Savonia.

Yksikkö on aloittanut toimintansa vuonna 1972 Kuopion hotelli- ja ravintolakouluna.

Oppilaitoksesta on valmistunut työelämään tuhansia tarjoilijoita, kokkeja, hotellivirkailijoita, esimiehiä, baarimestareita ja matkailun ohjelmapalvelujen tuottajia, luonto-ohjaajia sekä matkailuvirkailijoita. Kaikkien näiden lisäksi koulutamme nykyään myös kotityö-ja puhdistuspalvelujen osaajia.

Yksikkö korostaa toiminnassaan oppimista käytännön työn avulla. Ravintola Savonian toimitilat tarjoavat siihen hyvät mahdollisuudet. Lisäksi opiskelijat työskentelevät käytännön työtehtävissä oppilaitoksen opetuskeittiöissä ja opiskelijaravintolassa sekä alan yrityksissä.

Kansainvälisyys ja tutustuminen eri kulttuureihin liittyvät kiinteästi alan opiskeluun. Oppilaitoksella on laajat kansainväliset yhteydet. Opiskelijat voivat osallistua kansainvälisiin hankkeisiin ja työskennellä ulkomaisissa alan yrityksissä työssäoppimisjaksojensa aikana.

Oppilaitos toimii yhteistyössä muiden oppilaitosten kanssa. Opiskelijalle tarjotaan yksilöllinen opintopolku, ja häntä tuetaan työelämään tai jatko-opintoihin sijoittumisessa sekä ammattitaidon ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Kestävän kehityksen mukainen toiminta on Sammakkolammentiellä arkipäivää. Tunnuksena pitkäaikaisesta ympäristötyön kehittämisestä oppilaitokselle on myönnetty sekä Vihreä Lippu että Okka-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti.

savonia_ylakuva_0.jpg

 

kestavakehitys_1.jpgEco-SchoolslogoJPG_001.jpg

 

Yhteystiedot
Savon ammattiopisto
Käynti- ja postiosoite: Sammakkolammentie 2, 70200 KUOPIO
p. 017 214 3000 Vaihde
Sähköposti: etunimi.sukunimi@sakky.fi