Muuruvesi

Muuruvesi_llmakuva_2002_www.jpg

Muuruvesi sijaitsee Koillis-Savossa, luonnonkauniissa ympäristössä Tahkon vesireitin varrella. Muuruvedellä pääset opiskelemaan maatalous- ja puutarha-alaa nykyaikaisissa tiloissa. Oppilaitokselle mm. valmistui v. 2014 nykyaikainen verstasrakennus. Oppilaitoksessamme on opiskelijoita noin 200 ja henkilökuntaa noin 35.
 
Maatalousalan perustutkintokoulutuksessa voi valita joko maatilatalouden tai maatalousteknologian osaamisalan. Puutarhatalouden perustutkintokoulutuksessa voi valita joko Muuruvedellä järjestettävän puutarhatuotannon osaamisalan tai Kuopiossa, osoitteessa Presidentinkatu 1, järjestettävät kukka- ja puutarhakaupan tai viheralan osaamisalan. Näihin koulutuksiin sisältyy opetusta osittain myös Muuruveden ja Toivalan yksiköissä. Maatalous- ja puutarha-alan perustutkinnot järjestetään Muuruvedellä myös pienryhmäopetuksena (erityisopetus). Järjestämme myös työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta (TELMA) ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA).
 
Oppilaitoksellamme on kansainvälisistä toimintaa ja opiskelijavaihtoa. Viime vuosina yhteistyömaitamme ovat olleet muun muassa Italia, Unkari, Ranska, Ruotsi ja Iso-Britannia. Lue puutarha-alan opiskelijoiden kokemuksia opiskelusta ulkomailla tästä linkistä.
 
Opiskelusi aikana sinulla on mahdollisuus asua viihtyisässä ja turvallisessa opiskelija-asuntolassa koulupäivinä (nuoret). Tämän lisäksi oppilaitoksellamme on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Lisätietoa saat asuntolan sivuilta. Aikuisopiskelijat voivat tiedustella edullista majoitusta sopimusyhteistyökumppaniltamme oppilaitoksen lähistöltä.
 
Oppilaitoksen navetta ja viljelykset myytiin keväällä 2015 Kaire ja Samuel Hallikaiselle (linkki Koillis-Savo -lehden juttuun). Maatila toimii edelleen opetusmaatilana ja yrittäjien kanssa on tehty pitkäaikainen yhteistyösopimus. Puutarhan kasvihuoneet on vuokrattu Heimosen puutarha Oy:lle. Myynnistä ja vuokrauksesta huolimatta molemmat paikat mahdollistavat opiskelijoillemme oppimisen aidoissa työympäristöissä.

Olemme myös Facebookissa, käy tykkäämässä!
Tutustu Muuruveden yksikköön myös VirtuaaliKYLÄ-oppimisympäristössä. 

Aikuiskoulutus

Tarjoamme monipuolisia ja käytännönläheisiä aikuiskoulutusvaihtoehtoja. Järjestämme perus- ja ammattitutkintoja eri suuntautumisvaihtoehdoin; esim. maaseutuyrittäjä, lampuri, viljelijä, puutarhuri, marjatilayrittäjä, floristi, pihasuunnittelija, piharakentaja, kukka- ja puutarhakaupan myyjä, lähiruokatuottaja.

Palveluja

Vierasvenesatama, jossa on sekä laituri- että poijupaikkoja, on veneilijöiden käytettävissä kesäisin. Rannassa on mm. wc, laavu ja uimaranta. Lisäksi vuokraamme tiloja: mm. eräkotakeittiö n. 80 henkilölle, luokkatiloja, sekä liikuntasaliin esim. vakiovuoroja liikunnan harjoittamiseen.

Kestävän kehityksen mukainen toiminta on arkipäivää oppilaitoksessa. Tunnuksena pitkäaikaisesta ympäristötyön kehittämisestä toimipisteelle on myönnetty Okka-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti.

kestavakehitys_2.jpg

Yhteystiedot
Savon ammattiopisto
Hietapohjantie 926
73460 MUURUVESI
p. 044 785 3800
 

Lisätietoja: