Rissala

Rissalan yksikkö sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion lentoaseman välittömässä läheisyydessä, aidossa lentokoneympäristössä. Kuopioon on matkaa noin 20 km ja Siilinjärvelle noin 12 km. Opiskelijoiden matka kouluun taittuu helposti linja-autolla. Teemme yhteistyötä alan oppilaitosten, yritysten sekä Karjalan Lennoston kanssa.

Opiskeluympäristön huoltohallista löytyvät aidot lentokoneet, erilaisia moottoreita, lentokonesimulaattori, metallityöpaja, moottorityöhuone sekä elektroniikkatyöhuone.

Opiskelu, asuminen ja ruokailu ovat opiskelijoille maksuttomia. Oppilaitoksella on opiskelija-asuntolat Toivalassa. Ruokailu tapahtuu lentoasemalla lentoravintola Suihkarissa.
Vapaa-ajalla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua yhteisiin liikuntatapahtumiin, esim. jääkiekkoon ja sählyyn Toivalassa ja Siilinjärvellä.

Koulutus on saanut Euroopan lentoturvallisuusviraston, EASA:n, vaatimusten mukaisen hyväksynnän, joka osoittaa, että koulutus ja koulutusorganisaation toiminta täyttävät vaaditut sisältö- ja laatuluokitukset.
EU- asetusten mukaiset vaatimukset ovat voimassa kaikissa Euroopan maissa. Sen tavoitteena on yhdenmukaistaa lentokonehuollon vaatimukset ja toiminnot eri maissa ja sen myötä ylläpitää korkeaa lentoturvallisuustasoa.
Koulutuksen, kokeiden ja määritellyn kokemuksen jälkeen on valmistuneilla opiskelijoilla mahdollisuus hakea ilma-aluksen huoltohenkilöstön lupakirjaa, joka on voimassa koko Euroopan alueella.

Yhteystiedot
Savon ammattiopisto
Siltasalmentie 450, 70900 TOIVALA
p. 017 214 3000 Vaihde
 

Lisätietoja: