Varkauden lukio

Varkauden lukio (lue lisää täältä: www.sakky.fi/varkauden-lukio) on noin 330 opiskelijan monipuolinen yleislukio keskellä kaunista Pohjois-Savoa. Koulun laaja kurssitarjonta takaa opiskelijoille hyvän pohjan valmistautua ylioppilaskirjoituksiin ja ponnistaa jatko-opintoihin. Päivälukion yhteydessä toimiva lukion aikuislinja lisää opiskelijoiden valinnanmahdollisuuksia ja helpottaa yksilöllisen opintosuunnitelman rakentamista.

Varkauden lukion erikoisuutena ovat sporttikurssit, joilla vakavankin urheiluharrastuksen ja lukio-opintojen yhdistäminen onnistuu sujuvasti: sporttikursseille opiskelemaan valittu lukiolainen voi sisällyttää opintoihinsa 16 kurssia liikuntaa. Varkauden lukion välittömässä läheisyydessä sijaitsee runsaasti laadukkaita liikuntapaikkoja, joissa omaa lajia on mahdollista päästä harjoittelemaan osana opintoja kahdesti viikossa. Valmennus suunnitellaan yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Sporttikursseille haetaan koulun kotisivuilta löytyvällä erillisellä lomakkeella.
 
Varkauden lukio on Lappeenrannan teknillisen yliopiston kummilukio. Kummilukiotoiminnan myötä opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa jo lukion aikana energiatekniikan perusopintoja. Opiskelijat vierailevat Lappeenrannassa säännöllisesti.

tytto_mikroskooppi.jpgVarkauden lukiossa on myös aktiivista leirikoulutoimintaa: lähes joka lukuvuosi kieltenopiskelijat suuntaavat harjoittelemaan oppimaansa kieltä kohdemaahan. Viimeisten vuosien aikana ovat tutuiksi tulleet niin Berliini, Nizza, Cannes, Strasbourg kuin Espanjan Almuñecarkin. Tällä hetkellä suunnitteilla on venäjän opiskelijoiden leirikoulu Pietariin.
 
Varkauden lukion välittävässä ja välittömässä ilmapiirissä opiskelija voi haastaa itsensä opiskelemaan tavoitteellisesti. Koulussamme jokainen opiskelija kohdataan yksilönä.

TUTUSTU: www.sakky.fi/varkauden-lukio

Yhteystiedot
Varkauden lukio
Osmajoentie 75, d-rakennus, 78210 VARKAUS
p. 017 214 3000 Vaihde

Sähköposti: etunimi.sukunimi@sakky.fi

Varkauden lukion historiaa.pdf

 

Valutie Esa

Valutie Esa
lehtori, opinto-ohjaaja
+358447858103