Innmain

Innmain_logo.jpg
Savon koulutuskuntayhtymä on kuulunut InnMain-verkostoon vuodesta 2012 lähtien. InnMain (Educational Association for Innovation in Industrial Maintenance) on teollisen kunnossapidon ja rakennusasennusalan oppilaitosten, yritysten, kauppakamareiden ja yrittäjäjärjestöjen verkosto.
 
InnMain-verkoston tavoitteena on parantaa opetuksen ja koulutuksen, koulutusohjelmien sekä itse verkoston laatua benchmarkkaamalla, hyviä käytäntöjä jakamalla ja yhteistyöllä.
 
Opettajat ja yritykset ovat InnMainin kaksi pilaria: Opettajat ovat koulutuksen kehittämisen avain, kun taas yritysten mukanaolo on välttämätöntä, jotta saisimme tietoa yritysten tarpeista, pysyisimme teknologisten innovaatioiden kärjessä ja voisimme tehdä kansainvälisten harjoittelujaksojen toteuttamisen helpommaksi.
 
InnMainin toiminta keskittyy Euroopan Unionin maihin ja eurooppalaisiin projekteihin. Tulevaisuudessa myös muista maista olevien organisaatioiden on kenties mahdollista liittyä InnMain-verkostoon.    

Jäsenet
 1.  Xabec, Vocational Training School (Espanja)
 2. Meram Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Turkki)
 3. Izmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Turkki)
 4. ROC West‐Brabant (Hollanti)
 5. ZWH ‐ Zentralstelle für Weiterbildung im Handwerk (Saksa)
 6. Associazione degli Industriale del Nord Sardegna (Italia)
 7. Aydoğmuş Doğalgaz ve Isı Sistemleri Ltd Şti. (Turkki)
 8. MEC ‐ Maintenance Education Consortium (Hollanti)
 9. Dudley College (Yhdistynyt kuningaskunta)
 10. Centre des Formations Industrielles (Ranska)
 11. TEC ‐ Teknisk Erhvervsskole Center (Tanska)
 12. Handwerkskammer Koblenz (Saksa)
 13. Savon ammattiopisto, Savo Vocational College

Euroopan komission uuden Erasmus plus –ohjelman useimmat liikkuvuus- ja kehitysprojektit perustuvat verkostoihin. InnMainin kaltaisessa verkostossa toimiminen antaa sysäyksiä uusille projekteille ammatillisen koulutuksen ja kaikille osapuolille yhteisten toimintojen kehittämiseksi.  Yhtenä esimerkkinä voimme mainita marraskuun alussa 2013 käynnistyneen One2One-innovaationsiirtoprojektin. Projektin käynnistyskokous pidettiin Kuopiossa.
InnMain järjestää joka vuosi tiettyihin teemoihin liittyvän kokouksen. Näiden kokousten yhteyteen on yleensä järjestetty yhden tai kahden päivän ohjelma myös oppilaitosten johtajille ja rehtoreille. Nämä kokoukset ovat erinomainen foorumi kokemusten ja tietojen vaihtoon ja toisiltamme oppimiseen.

Lisätietoja www.innmain.eu.