Liiketalous Savilahti

Savon ammattiopiston liiketalouden opiskelijat ja henkilökunta aloittavat syksyn 2020 opinnot uudella Savilahden kampusalueella. 

Aloitamme uuden lukuvuoden normaalisti lähiopetuksena. Lue lisää koulun aloituksesta täältä

Liiketalouden kotipesänä on Vire-niminen rakennus, joka on viralliselta nimeltään U-rakennus. Osoite on Microkatu 1. Samassa rakennuksessa liiketalouden nykyisten ja tulevien ammattilaisten kanssa on Savon ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan henkilökunta ja opiskelijat. 

Savon ammattiopiston kampuksen lisäksi Savilahden alueella on Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun kampuksia. Lisäksi alueella on kymmeniä yritystä ja lukuisia kauppoja. Savilahden alueelle rakennetaan myös koteja tuhansille ihmisille. Savilahti Kuopio -sivustolta löytyy kattavasti tietoa Savilahden alueesta ja palveluista. 

Savon ammattiopiston liiketalouden elämää ja arkea voi seurata myös meidän Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä.

Microkatu 1, U-osa:

u-rakennus_savilahti.jpg

Opiskelijoiden avaimet

Opiskelijat tarvitsevat avaimen, jotta liikkuminen Savilahden kampusrakennuksessa on mahdollista. Avaimena toimii sähköinen kulkulupa, ja avaimet ovat henkilökohtaisia. Opiskelijat saavat avaimet kuvallista henkilötodistusta vastaan lukuvuoden aluksi. Opiskelija allekirjoittaa erillisen sopimuksen avaimenluovutuksesta KPY Novapoliksen kanssa.

Henkilöllisyystodistuksen lisäksi alaikäiset tarvitsevat huoltajan allekirjoituksen avaimenluovutussopimukseen, jonka postitamme kesän aikana kotiin. Jos alaikäisellä ei ole kuvallisista henkilöllisyystodistusta, kuvaton Kela-kortti käy. Sopimus on palautettava täytettynä, kun opiskelija noutaa avaimen.

 

Liikkuminen Savilahteen

Savilahti sijaitsee Kuopion keskustan kupeessa; matkaa torille tulee noin kolme kilometriä. Kulkeminen Savilahteen ja takaisin on jouhevaa. 

Huom! Liikenteessä poikkeusjärjestelyjä syksyllä 2020

Savilahden aluetta kehitetään ja rakennetaan parhaillaan, ja Savilahdentien remontti on nyt kiivaimmillaan. Tietyö vaikuttaa liikkumiseen kouluun ja kotiin. Varaa riittävästi aikaa liikkumiseen ja tarkista liikenteen poikkeusjärjestelyt.

Jos liikut linja-autolla, tarkista Kuopion joukkoliikenteen Vilkku-nettisivuilta tai Vilkku-sovelluksesta tai kysy kuljettajalta mahdolliset poikkeusjärjestelyt. Muun muassa osa linja-autopysäkeistä on pois käytöstä ja korvattu toisilla pysäkeillä. Korvaava pysäkki voi olla kauempana ja kävely pysäkiltä koululle voi viedä aikaa. Varaa siis tarpeeksi aikaa kulkemiselle.

Myös omilla ajoneuvoilla liikkuvien on hyvä varata tarpeeksi aikaa koululle saapumiseen, sillä tietyöstä johtuen osa kaistoista saattaa olla suljettuna tai alueella on muita poikkeusjärjestelyjä.

Julkinen liikenne

Savilahteen kulkee hyvin linja-autoja. Linja-autopysäkit ovat aivan Vire-rakennuksen läheisyydessä, joten kävelymatka pysäkiltä kampukselle on lyhyt. Kuopion joukkoliikenteen aikataulut löytyvät Vilkku-reittioppaasta. Linja-autoaikataulut päivittyvät reittioppaaseen loppukesän aikana.

Liikkuminen pyörällä ja jalan

Kuopiossa on hyvät ja kattavat kevyen liikenteen väylät. Savilahden kampusalueelle pääsee kävellen ja pyörällä joka suunnasta. Pyöräparkit löytyvät aivan Vire-rakennuksen kupeesta. 

Kuopion kaupungilla on vuokrakäytössä Vilkku-fillareita, jotka ovat sähköavusteisia kaupunkipyöriä. Myös Savilahdesta löytyy Vilkku-pyöräasema. Vilkku-fillareiden hinnasto ja muuta hyödyllistä tietoa kaupunkipyöristä löytyy Vilkku-sivuilta

Parkkipaikat

Mopoille ja moottoripyörille löytyy parkkipaikka aivan Vire-rakennuksen päädystä. Pysäköintialueet opiskelijoiden autoille ovat pienen kävelymatkan päässä. Opiskelijapysäköintiin varattu kaksi erillistä pysäköintialuetta Neulamäentien varrelta Karting-radan pysäköinnistä sekä Neulaniementien varrelta. 

  • Pysäköinti sallittu opiskelijapysäköintiin varatuilla alueilla arkisin ma-pe klo 7-16 vain opiskelijapysäköintitunnuksella.
  • Karting-radan pysäköintialueella pysäköinti opiskelijaluvalla vain klo 16 saakka, HUOM! Klo 16 jälkeen pysäköinti on sallittu pysäköintikiekolla (10h).
  • Neulaniementien alueella vapaa pysäköinti klo 16 jälkeen.
  • Opiskelijapysäköintilupa on maksullinen 15€/kk – lupa myönnetään vain Savonia ammattikorkeakoulun ja Savon ammattiopiston opiskelijoille voimassaolevaa opiskelijakorttia / opiskelijatodistusta vastaan.
  • Opiskelijapysäköintilupa perustuu rekisteritunnukseen ja se on ajoneuvokohtainen (max 2 ajoneuvoa).
  • Luvan voi lunastaa KPY Novapoliksen Microkadun aulapalvelupisteistä korttimaksulla.