Löydä väyläsi unelmiisi

Katso radio- ja tv-toimittaja, kirjailija ja puhuja Maria Veitolan sekä Varkaudessa vuonna 2002 ammatillisen koulutuksen käyneen Billebeino-vaatemerkin perustaja-toimitusjohtaja Juhani Putkosen tarinat matkasta kohti nuorena vielä tuntematonta unelma-ammattiaan.

Heidän tarinansa inspiroivat ja lohduttavatkin peruskoulunsa päättävää tärkeässä elämänvaiheessa sekä auttavat vanhempia tukemaan nuorta eteenpäin, vaikka toiveammattipolku ei niin selvillä heti olisikaan.

 

Juhanin tarina:
Marian tarina:

Haluat ammattiosaajaksi, mestariksi tai maisteriksi – ammatillinen koulutus tarjoaa väylän unelmiisi 

Ammattiosaajia tarvitaan Suomeen yhä enemmän. Ammattiin opiskelu ei lukitse tietylle alalle, vaan avaa mahdollisuuksien kirjon niin nuorille kuin aikuisillekin.

Ammatillinen koulutus on unelmien mahdollistaja, joka ei sulje ovia, vaan antaa uutta osaamista ja on yksi kokemus lisää repussa. Ammatillinen koulutus on laadukkaan, yksilöllisen opetuksen tarjoaja, nopea väylä työelämään tai jatko-opintoihin sekä keino vaihtaa alaa aikuisena.

Kun haet meille Savon ammattiopistoon rakennamme Sinulle yksilöllisen polun ammattiin!

Lisätietoja

Yhteishaku on tarkoitettu nuorille, jotka ovat vailla opiskelupaikkaa. Haussa etusijalla ovat keväällä 2019 peruskoulun tai lukion päättävät katso lisää www.sakky.fi/yhteishaku

Yhteishaun jälkeen ilman opiskelupaikkaa jäänyt voi hakea jatkuvassa haussa, haku www.sakky.fi/koulutushaku. Muille hakijaryhmille ammatilliset perus-, ammatti- , erikoisammattitutkinnot ja lyhytkoulutukset jatkuvassa haussa koko ajan.

Tutustu hakuoppaaseen www.sakky.fi/hakuopas2019  ja kysy lisää opinto-ohjaajilta ja alojen yhteyshenkilöiltä.

Katso myös www.vaylatauki.fi -verkkosivu, joka tarjoaa lisätietoa ammatillisesta koulutuksesta sekä sen tarjoamista mahdollisuuksista.

 

Opinto-ohjaaja!

Lataa ja ota käyttöön vaylatauki-matkaopas.pdf esitys, joka voi toimia opintojen ohjauksessa keskustelunavauksena ja selkeytyksenä ammatilliseen koulutukseen haluaville.

KYSY LISÄÄ!

Opiskelun ohjauspalvelut

Opiskelun ohjauspalvelut
Avoinna arkisin klo 11.30-15.00
Puhelut +358172143100, WhatsApp +358447853079