Tietoa hakemisesta

Hae opiskelijaksi Savon ammatti- ja aikuisopistoon
(1.1.2018 alkaen Savon ammattiopistoon) tai Varkauden lukioon!

Perusopetuksen päättäneet hakevat koulutukseen www.opintopolku.fi -palvelussa:

  • Nuorten yhteishaku perustutkinto- ja lukiokoulutukseen, ajankohta päivitetään pian.
  • Hakuaika työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen, ajankohta päivitetään pian.
  • Hakuaika ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen, ajankohta päivitetään pian.

Voit etsiä koulutuksia Opintopolku.fi-palvelussa hakusanoilla (esim. ”Kuopio”, ”Varkauden lukio”, ”Savon ammatti- ja aikuisopisto” tai ”lähihoitaja”). 

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksen tai lukion suorittaneet

Peruskoulun päättäneet hakevat yhteishaussa. Ylioppilaat voivat hakea yhteishaussa yo-pohjaisiin koulutuksiin tai jatkuvan haun kautta. Aiemmin ammatillisen tutkinnon suorittaneet hakevat jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. Ulkomaisella todistuksella voi hakea yhteishaun harkintaan perustuvassa valinnassa. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan  ja täytä hakulomake www.opintopolku.fi -palvelussa.

Ohjeita yhteishaussa hakemiseen: Täytä hakulomake huolellisesti! Valitse riittävästi hakukohteita (max. viisi) ja järjestä ne toivejärjestykseen ensisijaisesta toiveestasi aloittaen. Hakutoiveita ja niiden järjestystä ei voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen. Merkitsemäsi kouluarvosanat, työkokemus jne. tarkistetaan opiskelemaan tullessasi. Katso lisätietoja pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeista, harkintaan perustuvasta valinnasta ja terveysvaatimuksista.

Urheilijoiden koulutus ja YO-tutkinto

Hakeminen urheilijoiden koulutukseen

Urheilijoiden ammatillisessa koulutuksessa voi opiskella urheilupainotteisesti millä tahansa Savon ammatti- ja aikuisopiston koulutusalalla. Opiskelija täyttää "Hakulomake urheiluoppilaitokseen" –lomakkeen ja palauttaa sen oppilaitokseemme (Savon ammattiopisto, Hakutoimisto, Osmajoentie 75A, 78200 Varkaus). Päivitämme lisätietoja urheilijoiden hausta nettisivuillemme.

Tarkista hakuoppaasta  tai koulutustarjonnasta hakukohteet, joissa muodostetaan ryhmät niistä opiskelijoista, jotka sitoutuvat suorittamaan perustutkinnon ohella YO-tutkinnon. Jos et yhteishaussa päässyt perustutkintokoulutukseen tai lukioon, tai tunnet, ettei sinulla vielä ole valmiuksia hakea tutkintoon johtavaan koulutukseen, voit hakea perusopetuksen jälkeiseen valmentavaan koulutukseen.

Perusopetuksen jälkeiset valmentavat koulutukset 

Hakuaika ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen tarkentuu pian.

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa vahvistetaan opiskeluvalmiuksia sekä ohjataan ja tuetaan koulutuksen ja ammatin valinnassa. Koulutus sisältää mm. suomen kielen osaamisen vahvistamista maahanmuuttajille.

Hakuaika työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen tarkentuu pian.
Koulutus on tarkoitettu sairauden tai vamman vuoksi erityistä ja laajaa tukea tarvitseville opiskelijoille. Koulutus sisältää henkilökohtaisten tavoitteiden ja valmiuksien mukaista opetusta ja ohjausta.  Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija itsenäistyy elämän eri osa-alueilla ja valmentautuu työhön tai työtoimintaan.

Opiskelijaksi valinnasta ilmoitetaan kirjeitse

Saat kirjeen oppilaitoksesta, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Muista vahvistaa opiskelupaikka valintakirjeen ohjeiden mukaisesti. Jos jäät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, saat jälkiohjauskirjeen postitse Opetushallitukselta. Jälkiohjauskirjeessä kerrotaan pistemääräsi ja varasijasi eri hakukohteisiin. Jos jäät ilman opiskelupaikkaa, seuraa nettisivuiltamme vapaiden opiskelupaikkojen tarjontaa. Opiskelijaksi on mahdollista hakea vielä heinä- ja elokuussa.

Aikuiskoulutusta on tarjolla jatkuvasti

Tutustu aikuiskoulutustarjontaan. Aikuiskoulutuksemme tarjoaa tutkintotavoitteista koulutusta sekä mielenkiintoisia ja hyödyllisiä lyhytkoulutuksia sekä nuorille että aikuisille! Ammatillisen perustutkinnon tai muun tutkinnon suorittaneet voivat hakea ammatilliseen lisäkoulutukseen, näyttötutkintona suoritettavaan ammatilliseen peruskoulutukseen tai yhteishaussa vapaaksi jääville opiskelupaikoille.Koulutuksiin pääset tutustumaan Sakky.fi sivuilla, haku tapahtuu koulutuskalenterista.