Tietoa hakemisesta

Hae opiskelijaksi Savon ammatti- ja aikuisopistoon tai Varkauden lukioon!

Perusopetuksen päättäneet hakevat koulutukseen www.opintopolku.fi -palvelussa:

  • Nuorten yhteishaku perustutkinto- ja lukiokoulutukseen 21.2-14.3.2017.
  • Hakuaika työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen 15.3.-5.4.2017.
  • Hakuaika ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen 23.5.-25.7.2.2017.

Voit etsiä koulutuksia Opintopolku.fi-palvelussa hakusanoilla (esim. ”Kuopio”, ”Varkauden lukio”, ”Savon ammatti- ja aikuisopisto” tai ”lähihoitaja”).
 
Huom! Ammatillisen tutkinnon suorittaneet eivät voi hakea yhteishaussa, mutta he voivat hakea yhteishaun hakukohteisiin erillishaussa (yhteishakua täydentävä haku). Ammatillisen tutkinnon suorittaneet huomioidaan opiskelijavalinnassa, mikäli jää vapaita paikkoja. Seuraa sivuillemme ilmestyviä ohjeita!

 

HAKUOPAS 2017

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksen tai lukion suorittaneet

Perusopetuksen (peruskoulu tai vastaava) suorittaneet hakevat yhteishaussa peruskoulupohjaisille linjoille  ja ylioppilaat tai lukion oppimäärän suorittaneet hakevat yo-pohjaisille linjoille. Ulkomaisella todistuksella voi hakea yhteishaun harkintaan perustuvassa valinnassa. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan  ja täytä hakulomake www.opintopolku.fi -palvelussa.

Ohjeita yhteishaussa hakemiseen: Täytä hakulomake huolellisesti! Valitse riittävästi hakukohteita (max. viisi) ja järjestä ne toivejärjestykseen ensisijaisesta toiveestasi aloittaen. Hakutoiveita ja niiden järjestystä ei voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen. Merkitsemäsi kouluarvosanat, työkokemus jne. tarkistetaan opiskelemaan tullessasi. Katso lisätietoja pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeista, harkintaan perustuvasta valinnasta ja terveysvaatimuksista.

Urheilijoiden koulutus ja YO-tutkinto

Yhteishakulomakkeella voit hakea urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen tai voit ilmoittautua suorittamaan perustutkinnon ohella YO-tutkinnon. Tarkista hakuoppaasta  tai koulutustarjonnasta hakukohteet, joissa muodostetaan ryhmät niistä opiskelijoista, jotka sitoutuvat suorittamaan perustutkinnon ohella YO-tutkinnon. Muista toimittaa harkintaan perustuvan valinnan ja urheilijoiden ammatillisen koulutuksen liitteet oppilaitokseen yhteishakuaikana, jotta hakemuksesi voidaan huomioida!

Jos et yhteishaussa päässyt perustutkintokoulutukseen tai lukioon, tai tunnet, ettei sinulla vielä ole valmiuksia hakea tutkintoon johtavaan koulutukseen, voit hakea perusopetuksen jälkeiseen valmentavaan koulutukseen.

Perusopetuksen jälkeiset valmentavat koulutukset 

Hakuaika ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen 23.5. - 25.7.2017.

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa vahvistetaan opiskeluvalmiuksia sekä ohjataan ja tuetaan koulutuksen ja ammatin valinnassa. Koulutus sisältää mm. suomen kielen osaamisen vahvistamista maahanmuuttajille.

Hakuaika työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen 15.3. - 5.4.2017.
Koulutus on tarkoitettu sairauden tai vamman vuoksi erityistä ja laajaa tukea tarvitseville opiskelijoille. Koulutus sisältää henkilökohtaisten tavoitteiden ja valmiuksien mukaista opetusta ja ohjausta.  Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija itsenäistyy elämän eri osa-alueilla ja valmentautuu työhön tai työtoimintaan.

Opiskelijaksi valinnasta ilmoitetaan kirjeitse

Saat kirjeen oppilaitoksesta, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Kevään 2017 yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 15.6.2017. Muista vahvistaa opiskelupaikka valintakirjeen ohjeiden mukaisesti. Jos jäät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, saat jälkiohjauskirjeen postitse Opetushallitukselta. Jälkiohjauskirjeessä kerrotaan pistemääräsi ja varasijasi eri hakukohteisiin. Jos jäät ilman opiskelupaikkaa, seuraa nettisivuiltamme vapaiden opiskelupaikkojen tarjontaa. Opiskelijaksi on mahdollista hakea vielä heinä- ja elokuussa.

Aikuiskoulutusta on tarjolla jatkuvasti

Tutustu aikuiskoulutustarjontaan. Aikuiskoulutuksemme tarjoaa tutkintotavoitteista koulutusta sekä mielenkiintoisia ja hyödyllisiä lyhytkoulutuksia sekä nuorille että aikuisille! Ammatillisen perustutkinnon tai muun tutkinnon suorittaneet voivat hakea ammatilliseen lisäkoulutukseen, näyttötutkintona suoritettavaan ammatilliseen peruskoulutukseen tai yhteishaussa vapaaksi jääville opiskelupaikoille.Koulutuksiin pääset tutustumaan Sakky.fi sivuilla, haku tapahtuu koulutuskalenterista.