Usein kysytyt kysymykset

 

Yleisimmät kohdemaat?

  • Espanja ja Iso-Britannia ovat olleet suosituimmat kohdemaamme. Meillä on yhteistyökumppaneita edellisten lisäksi mm. Ruotsissa, Norjassa, Islannissa, Tanskassa, Irlannissa, Hollannissa, Saksassa, Belgiassa, Ranskassa, Italiassa, Maltalla, Portugalissa, Slovakiassa, Sloveniassa, Virossa, Liettuassa, Puolassa, Unkarissa, Intiassa ja Venäjällä.

Mitä voisin opiskella, katso tarkemmin kurssikuvauksia EMEU-verkoston ja Automobility-verkoston sivuilta

Tarvitsenko rokotuksia?

  •  Tarkista terveydenhoitajan kanssa, onko rokotusturvasi ajantasainen, lisätietoja täältä.

Miten maksan ulkomailla asumisen ja siellä elämisen?

  •  Voit saada oppilaitokselta apurahan matka- ja majoituskulujen kattamiseen. Tämän lisäksi saatat tarvita myös omaa rahoitusta.

erasmus-logo-300x159.jpgMissä ja miten asun?

  •  Kohdemaan yhdyshenkilö auttaa asunnon hankinnassa. Majoitusvaihtoehtoja ovat mm. koulun asuntola, koulun henkilökuntaan kuuluvan koti, hostelli tai yksityiseltä vuokrattu asunto.

Tarvitsenko vakuutuksen, mistä sen saan?

  • Koulu on ottanut vakuutuksen ulkomaanjakson ajaksi (matkavakuutus, vastuuvakuutus, tapaturmavakuutus). Näiden lisäksi tarvitset eurooppalaisen sairaanhoitokortin

Mitä kieliä pitää osata?

  •  Englanti on pääkieli, vähintään A2-taso. Saksassa, Espanjassa, Italiassa ja Ranskassa työskentelevän olisi suositeltavaa opetella kohdemaan kielen alkeita.

Tarvitsenko työvaatteet?

  •  Tekniikan ja liikenteen alojen opiskelijan pitää viedä mukanaan työkengät ja työvaatteet. Iso-Britanniassa ja Maltalla kaupan alalla pukeudutaan mustiin suoriin housuihin ja valkoiseen kauluspaitaan. 

Jos tulee ongelmia, kehen otan yhteyttä?

  •  Kohteessa sinulle on nimetty yhdyshenkilö, joka puoleen voit kääntyä ongelmatilanteissa. Tämän lisäksi voit aina ottaa yhteyttä oman koulun kansainvälisten asioiden koordinaattoriin. Sinun tulee myös tehdä matkustusilmoitus ulkomisteriön sivuilla. Tarkista kohdemaan yleinen hätänumero.

where_to_next.jpg

Räsänen Jaana

Räsänen Jaana
kansainvälisten asioiden koordinaattori
+358447853311