Taitaja-kilpailut

taitajakilpailu.jpg

Taitaja-kilpailuja vuodesta 1989 lähtien

Taitaja-ammattitaidon Suomenmestaruuskilpailut ovat kansallisen ammattitaitokilpailutoiminnan näkyvin osa ja samalla maamme suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa lähes kaikki koulutusammatit esittäytyvät yhdellä kertaa. Kilpailu on tarkoitettu alle 21-vuotiaille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille ja siinä ratkotaan suomenmestaruudet yli 40:ssä lajissa. Taitaja-finaaliin kilpailijat karsiutuvat koulukohtaisten paikalliskilpailujen ja valtakunnallisten semifinaalien kautta.

IMG_0536.jpg

Taitaja-kilpailuita on järjestetty eri puolilla Suomea vuodesta 1989 lähtien. Savon ammattiopisto järjesti yhteistyössä Ylä-Savon ammattiopiston sekä lukuisten yhteistyökumppaneidensa kanssa Taitaja2011-tapahtuman Kuopiossa toukokuussa 2011.
 
Oppilaitoksemme osallistuu vuosittain Taitaja-kilpailutoimintaan lähettämällä sekä kilpailijoita että tuomareita lähes kaikkiin lajeihin. Tavoitteena onkin, että jokaiselta alalta on opiskelija edustamassa oppilaitostamme Taitaja-semifinaaleissa. 

Opintojen alussa kaikille opiskelijoille tiedotetaan ammattitaitokilpailutoiminnasta.   

Oppimiseen innostuneella ja aktiivisella asenteella suhtautuvat ja asiasta kiinnostuneet opiskelijat pääsevät niin halutessaan mukaan Taitaja-ohjaukseen, joka toteutetaan alakohtaisesti yksilö- tai pienryhmäohjauksena, erillisinä valinnaisina opintojaksoina tai perusopetukseen integroituen.

 

Laitinen Heli

Laitinen Heli
markkinointisihteeri, Taitaja -kilpailukoordinaattori
+358447858747