Tietojärjestelmät opiskelijalle

Kaikkiin ohjelmiin on suorat linkit Savon ammattiopiston kotisivuilta (www.sakky.fi) ja ne vaativat myös käyttäjätunnuksen ja salasanan. Sähköposti ja Wilma ovat täysin henkilökohtaisia ja niihin tarvitaan aina kirjautuminen. Mikäli ohjelmistojen käytön kanssa tulee ongelmia, ota yhteyttä tutoropettajaan.

Verkon käyttäjätunnus
Koulun työasemalle ja verkkoon kirjautumista varten jokainen opiskelija saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan tutoropettajalta.

Sähköposti
Sähköpostipalvelun osoite on http://www.outlook.com ja käyttäjätunnuksen saa opiskelun alkaessa tutoropettajalta. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sakky.fi.

Wilma

Opiskelija ja alaikäisen opiskelijan huoltajat saavat henkilökohtaiset käyttöoikeudet oppilaitoksen Wilma-järjestelmään. Opiskelija saa Wilma-tunnuksen valintapäätöskirjeessä. Wilmasta voit tarkistaa opintojen etenemistä, omat tiedot, työjärjestyksen, opettajien viestit, suoritukset jne. Huoltaja saa Wilma-tunnukset opintojen alettua. Huoltajan Wilman käyttöoikeus päättyy opiskelijan tullessa täysi-ikäiseksi. Opiskelijan allekirjoittamalla luvalla huoltajan Wilma-käyttöoikeutta voidaan kuitenkin jatkaa. 

Wilmaa käytetään myös tiedotus- ja viestintävälineenä. Wilman pikaviestit on tärkeä tiedotuskanava. Sovelluksen voi ladata myös puhelimeen. Seuraa Wilmassa sekä henkilökohtaisia viestejä että kaikille tarkoitettuja tiedotteita.
  Wilmaan kirjaudutaan osoitteessa http://wilma.sakky.fi

Verkko‐oppimisympäristö Moodle

Käytössämme on Moodle‐pohjainen verkko‐oppimisympäristö http://moodle.sakky.fi. Kirjautuminen tapahtuu samoilla tunnuksilla kuin koulun tietoverkkoon. Pidä valintakirjeessä ilmoitetut tunnuksesi ja salasanasi tallessa. Tarvitset niitä koko opiskelun ajan myös Moodleen ja oppilaitoksen verkkoon kirjautuessa.

Office opiskelijoiden kotikoneille ja mobiililaitteille

Oppilaitoksemme tarjoamana uutena etuna sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus ladata veloituksetta Office 365 ProPlus -paketti omalle kotikoneellesi.

Office 365 ProPlus -paketti sisältää kaikki hyödylliset ohjelmat, joita tarvitset opiskeluun tai työhön. Paketti sisältää mm. Wordin, Excelin, PowerPointin, OneNoten ja Outlookin. Voit ladata Officen viidelle omalle laitteellesi.

Lisäksi voit aktivoida iPadin, iPhonen ja Androidin Officen omalla Office 365 –tunnuksellasi eli oppilaitoksen myöntämällä sähköpostiosoitteellasi.

Office 365 ProPlus -paketin lataaminen on helppoa:

1.Avaa kotikoneen selaimessa sähköposti osoitteessa: https://www.outlook.com/edu.sakky.fi
2.Seuraavaksi sinut ohjataan oppilaitoksemme kirjautumissivulle, johon syötät sähköpostiosoitteesi ja salasanasi (opiskelijoilla tunnus on muotoa p98765@edu.sakky.fi)
3.Klikkaa ruudun vasemmasta yläreunasta Office 365 sanaa
4.Klikkaa avautuneella sivulla punaista Asenna nyt -painiketta ja seuraa ohjeita