Muu opiskelun tuki

kalliokiipeily_net710.jpg

Po1nt - Nuorten portaali

Po1ntin kautta voit keskustella ja saada tukea elämän kiemuroissa verkkosivun chatissa ja kysy-palstalla. Verkkopalvelun kautta tavoitat Po1nt-verkoston nuorisotyöntekijöitä sekä ammattikorkeakouluopiskelijoita läksychatissa. Po1nt-palvelu löytyy myös Facebookissa www.facebook.com/po1nt.fi ja Instagramissa @po1ntfi.

Avoimet chat-palvelut

Tästä kalenterista näet, mitkä nuorille suunnatut verkkopalvelut ovat auki juuri nyt ja tulevina päivinä. Kalenteriin on koottu auttavat chatit, teemachatit ja -keskustelut sekä reaaliaikaiset tieto- ja neuvontapalvelut. Pääset chattiin suoraan klikkaamalla palvelun nimeä. Tule mukaan!

Nuortenelämä.fi

Nuortenelämä.fi on tieto- ja neuvontapalvelu kaikille Suomessa asuville nuorille. Palvelu tarjoaa sinulle neuvontaa ja ohjausta elämäsi eri tilanteissa. Kun hätä on suuri, etkä tiedä, mistä saisit apua ja tukea juuri tässä ja nyt, nämä valtakunnalliset palvelut auttavat sinua.

Kuopion kriisikeskus -Tukea ja apua  vaikeissa elämäntilanteissa

Kuopion kriisikeskus tarjoaa keskustelutukea vaikeasta elämäntilanteesta selviytymisessä (esim. ihmissuhteisiin, opiskelu- ja työelämään sekä terveyteen liittyvissä kriiseissä). Kun tarvitset apua tai kuuntelijaa, ota yhteyttä.

Onnettomuustilanteissa, itsemurhatilanteissa ja äkillisissä kuolemantapauksissa kriisituen järjestää oma kunta. Kuopiolaisille kriisitukea tarjoaa Kuopion kaupungin Kriisitukiryhmä. Kuopion kaupungin Kriisitukiryhmään saa yhteyden esim. oman alueen terveyskeskuksen tai työterveyshuollon kautta tai ottamalla yhteyttä Sosiaalipäivystyksen päivystysnumeroon p. 044-718 3930 (ei tekstiviestejä).

Nuorten palvelun Etsivä Nettityö

Etsivä Nettityö ONLINE on nuorille suunnattu palvelu, jonne kuka tahansa nuori voi tulla juttelemaan nimettömänä mieltä painavista asioista. Päivystäjämme ovat nuorisotyön ammattilaisia, joiden kanssa voit pohtia asioita luottamuksellisesti. On mielessä pyörivä asia pieni tai suuri, olet tervetullut. Palvelu on suunnattu kaikille alle 29-vuotiaille. Meidät tavoittaa ihan tavallisilla, varmasti sinunkin käytössäsi olevilla some-välineillä. 

Etsivät ovat linjoilla sunnuntai-, maanantai- ja tiistai-iltaisin klo 20.00-23.30. 

Nuorten palvelun Zemppari-toiminta

Kaipaatko kaveria lenkkipoluille, elokuviin, kuntosalille, juttelemaan tai oppaaksi uusiin paikkoihin? Voit ottaa yhteyttä omaan kuraattoriisi ja kertoa halustasi saada itsellesi Zemppari!

Nuorten palvelu ry:n maksuton Zemppari-toiminta on vapaaehtoista sekä tukihenkilölle että nuorelle. Zemppari-toiminta on tavoitteellista ja ohjattua toimintaa, jossa täysi-ikäiset tukihenkilöt auttavat ja tukevat opiskelijaa koulunkäynnissä, opiskelussa, arjen sujumisessa sekä vapaa-ajan harrastuksissa. Toiminnan perusperiaatteita ovat luottamuksellisuus, myönteinen vuorovaikutus, nuoren voimavarojen ja toimijuuden vahvistaminen, ongelmien ennaltaehkäiseminen ja monipuolinen yhteistyö.

Zemppari-koulutuksen sisältöjä ovat vapaaehtoistoiminnan periaatteet, vuorovaikutus, erilaisuuden kohtaaminen, tukihenkilötoiminnan periaatteet ja käytännöt.

Nuorten palvelun Verzi - ryhmächat nuorille

Vertzi on ryhmächat 13-29-vuotiaille nuorille, joka toimii Discord -alustalla. Voit tulla vertziin juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa!