Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto

Oppilaitoksen sijaintikunta järjestää terveydenhoitajan terveystarkastuksen ensimmäisenä opiskeluvuonna. Vastaanottoaika lääkärille varataan tarvittaessa terveydenhoitajalta. Opiskeluterveydenhuolto on alle 18-vuotiaalle ilmaista. Sen jälkeen osa palveluista määräytyy asiakasmaksulain mukaisesti. Terveystarkastukset ovat ilmaisia kaikille. Tarkempia tietoja opiskeluterveydenhuollosta saat opiskelun alkaessa.

Terveydenhoitajien puhelinnumerot löytyvät kohdasta "Yhteystiedot". Käytä hakusanaa Terveydenhoitaja ja oma opiskelupaikkakuntasi
Esimerkiksi  ”terveydenhoitaja Kuopio”

Kuopio:

Sammakkolammentie 2:
Terveydenhoitajalle voit tulla ilman ajanvarausta avovastaanottoaikana maanantai-torstai klo 12-13, perjantai klo 8-9. Muina aikoina sopimuksen mukaan. Puhelinaika maanantai-perjantai klo 11-11.30

  • matkailu-, ravitsemis- ja talousala

Presidentinkatu 1:n ja 3: alat: terveydenhoitajan vastaanotto toimii Kaartokatu 9 A 1
Avovastaanotto ilman ajanvarausta maanantai-torstai klo 7.45-10.30 sekä klo 11.30-13, perjantai klo 7.45-10.30.
Terveydenhoitajien keskitetty puhelinaika maanantai-perjantai klo 8-9 (ajanvaraus, neuvonta ja ohjaukselliset asiat)
- puhelinaika opintoaloittain maanantai-perjantai klo 11-11.30

  • valmentava koulutus
  • tekniikan ja liikenteen alat
  • liiketalous ja tietojenkäsittely
  • sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala

Varkaus, Osmajoentie 75 (ovi D1):

Avovastaanotto ilman ajanvarausta ma-pe klo 8.00-9.00. Muina aikoina palvelemme ajanvarauksella. Puhelinaika ma-pe klo 11.30-12.30.
Aukioloajat: ma-to klo 8-16, pe ja arkipyhien aattoina 8-13.

Rissala, Toivala
Toivalassa terveydenhoitaja paikalla maanantai-perjantai. Rissalassa terveydenhoitaja paikalla kerran kuukaudessa. Lisätietoja Siilinjärven terveyspalveluista.
Vastaanotto tiistaisin 8-14

Iisalmi

Terveydenhoitaja on koululla tiistai ja torstai klo 8-15, keskiviikko klo 12-16. Sairausasiat mieluiten klo 8-9.
Aikaa voi tiedustella Wilmassa tai käymällä terveydenhoitajan vastaanotolla. Opiskelija voi varata ajan terveystarkastukseen ja täyttää terveyskyselylomakkeen myös sähköisesti Ylä-Savon Soten sivuilla.

  

Opiskelijoiden terveydenhuollon tehtävä on:

- opiskelijoiden terveyden ja opiskelukyvyn edistäminen
- opiskeluyhteisön ja -ympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden edistäminen.
- terveyden- ja sairaanhoitopalvelut, joihin sisältyvät mahdollisten mielenterveyshäiriöiden ja päihdeongelmien varhainen toteaminen, hoito ja jatkohoitoon ohjaus
- seksuaaliterveyttä edistävät palvelut sekä
- suun terveydenhuollon palvelut

Jos Sinulla on terveydellisiä seikkoja, jotka saattavat vaikuttaa ammatinvalintaan, sinun kannattaa ottaa yhteyttä kotipaikkakuntasi terveyskeskukseen ennen opintoihin hakeutumista.

Avovastaanotolle voit hakeutua, kun tarvitset kiireellistä apua tai neuvontaa ensiapuun tai sairauksien hoitoon, perusrokotusten tehostamista, lähetteen salmonellanäytettä varten tai jos sinulla on asia, josta haluat keskustella mahdollisimman pian.  

Jos tarvitset sairauslomatodistuksen oppilaitoksellesi tai käytännön työssäoppimispaikkaasi varten, tule vastaanotolle avovastaanottoaikoina tilanteen arvioimista varten.  

Opiskeluhuollon suunnitelma