Tukea nikotiinittomuuteen

Savon ammattiopisto ja Varkauden lukio kouluttavat tulevaisuuden osaajia. Tehokkaalla ja tuottavalla ammattilaisella on kysyntää. Hyvää työkuntoa ja terveyttä edistää päihteettömyys. Viime vuosina nuorten tupakointi on vähentynyt, mutta samalla muiden nikotiinituotteiden kulutus on kasvanut ja nuuskan käyttö on yleistä. Opiskeluympäristössä on helpon saatavuuden vuoksi liiankin vaivatonta tutustua nuuskaan ja aloittaa sen käyttö. Työviihtyvyys, -hyvinvointi sekä -turvallisuus rakennetaan yhdessä kaikkien avulla. Niin tehdään yhdessä myös savuton ja nikotiiniton koulu.

Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion tavoitteena on turvallisuus ja terveyden edistäminen. Tätä päämäärää toteutetaan opiskelijoiden Päihdeohjelman kauttaMeillä kaikilla on oikeus työskennellä savuttomassa ympäristössä, eikä lainsäädäntömme anna mahdollisuutta tupakointiin koulun alueella. Tukea nikotiinittomuuteen saat omalta terveydenhoitajaltasi.

  • Fressis.fi –sivustolla annetaan laajasti tietoa terveyteen liittyvistä asioista. 
  • Röökikroppa.fi –sivustolta saat enemmän tietoa tupakoinnin ja nikotiinin vaikutuksista kehoon 
  • Päihdelinkki.fi –sivulta löytyy paljon tietoa erilaisista riippuvaisuuksista. Itsearvioinnin avulla voit testata omaa tilannettasi