Yrittäjyys opinnoissa

Yrittäjyys opintojen aikana

Yrittäjyyden edistäminen on yksi perustehtävistämme. Pyrimme kouluttamaan opiskelijoistamme aktiivisia, palveluhenkisiä ja ammatistaan ylpeitä osaajia, jotka ottautuvat reippaasti työtehtäviin, kantavat vastuunsa ja osaavat oman alansa liiketoimintaa. Opiskelijamme voivat kokeilla yrittäjyyttä osana opintoja ja halutessaan suunnitella jo omaa opintojen jälkeistä yritystoimintaa.

NY 24h-leiri

Vuorokauden kestävällä leirillä eri alojen opiskelijat pääsevät käytännössä ideoimaan liikeideaa, jota kehitetään eteenpäin yhdessä asioista oppien ja ideoita työstäen sekä kehitetään esiintymistaitoja innostavassa ympäristössä.

Leirien ohjaajina toimivat opiskelijat aikaisemmilta leireiltä sekä Savonian Y-tiimiläiset. Leiriin voi tutustua tarkemmin osoitteessa: http://nuoriyrittajyys.fi/ohjelmat/24h-leiri/

ny_vuosi_yrittajana_paras_yritys_lempi_original_ny.jpg

NY Vuosi yrittäjänä

Nuorten ja aikuisten tutkinnoissa on mahdollista jo opintojen aikana harjoitella yrittäjyyttä pyörittämällä omaa NY harjoitusyritystä. Ohjelmassa perustetaan lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva harjoitusyritys (NY-yritys). Opiskelijat käyvät lukuvuoden aikana läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen. Ny yritys toimii oikealla rahalla ja myy tuotteitaan ja palvelujaan asiakkaille. Ohjelmaan voi tutustua tarkemmin alla olevasta linkistä: http://nuoriyrittajyys.fi/ohjelmat/ny-vuosi-yrittajana-9-lk-2-aste/ NY vuosi yrittäjänä- ohjelman valinneet suorittavat yrittäjyyspolun, lue lisää yrittajyysvastaavat.jpg

NY-yritysten tuotteita on myynnissä Sakky Shop Pressassa, Presidentinkatu 1, Kuopio. Täällä sijaitsee myös NY yritysten neuvontapiste.ny_aluemessut.jpg

dsc00069.jpgNuorten ja ammatillisten perustutkintojen yrittäjyysopinnoista lisätietoja:
NY 24 h-leirit ja NY Vuosi yrittäjänä- toiminta
Leena Laakso-Seppälä, p. 044 785 4932, sähköposti: leena.laakso-seppala@sakky.fi
Risto Räsänen, p. 044 785 3310, sähköposti: risto.a.rasanen@sakky.fi

Yrittäjyys-tutkinnon osa

Useimmissa näyttötutkinnoissa ko. tutkinnon alan yrittäjyys ja yritystoiminnan kehittäminen on joko omana tutkinnon osanaan tai yrittäjyys on sisällytetty tutkinnon muihin osiin. Monissa näyttötutkinnoissa on myös mahdollisuus liittää tutkintoon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta; tällöin tutkinnon osa alasta riippumattomista yrittäjän ammattitutkinnosta tai yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta voi olla hyvä valinta.

Yrittäjän ammattitutkinto

Yrittäjän ammattitutkinto on oivallinen työkalu yritystoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen. Sen avulla voi kehittää ydinliiketoiminnan lisäksi esim. tuotteistamista, myyntiä ja markkinointia. Keskeinen osa tutkintoa on omaan liikeideaan pohjautuvan liiketoimintasuunnitelman laatiminen tai päivittäminen käytännön asiantuntijoiden tuella.

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Tutkinto on tarkoitettu pienten ja keskisuurten yritysten omistajayrittäjien tai palkattujen johtajien johtamistyön ja vastuualueen kehittämiseen. Tutkinnon avulla voi kehittää esim. tuotannon, talouden, asikkuuksien tai kansainvälistymisen johtamista.

Yrittäjän ammattitutkinto, yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, lisätietoja:
Sirpa Muiniekka p. 044 785 8665, sähköposti sirpa.muiniekka@sakky.fi

Näyttötutkinnot ja NY Start Up -hanke, lisätietoja:
Satu Pirhonen p. 044 785 3122, sähköposti: satu.pirhonen@sakky.fi