Oppisopimuspalvelut, Savon ammattiopisto

opso_viikko_seuraa_tapahtumia.png

Asiakaspalvelu avoinna
ma - pe 9.00 - 15.00
 p. 044 785 3067

vaihde 017 214 3000

Savon ammattiopiston oppisopimuspalvelut on Facebookissa

Tarkempaa tietoa oppisopimuksesta löydät näiltä sivuiltamme. Oppisopimuspalvelut neuvoo ja ohjaa oppisopimukseen liittyvissä asioissa. 

HAKEUTUMINEN: 

Opiskelija ja työnantaja täyttävät huolellisesti hakeutumislomakkeen Sakky.fi Wilma-koulutuskalenterissa.

  • Opiskelijaksi haluava hankkii työpaikan tai sopii nykyisen työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksesta.
  •  Myös yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella. Hän tarvitsee mentorin, yleensä toisesta yrityksestä. 
          Sopivan mentorin etsimisessä voit hyödyntää mentoripankkia: https://mentoripankki.recit.fi
  • Savon ammattiopiston oppisopimuspalveluista otetaan yhteyttä, suunnitellaan koulutus ja varmistetaan edellytykset toteuttaa se oppisopimuksella.
     

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta
​TE-toimiston infot Kuopiossa,
Messi, kauppakeskus Apaja (torin alla). ​Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!
Syksyn 2018 infoaikataulut:

ke 28.11.2018 klo 13.05 - 14

TIETOA OPPISOPIMUKSESTA:

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän – uuden tai jo töissä olevan. Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon, perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon ja voi myös suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia. Oppisopimuksella suoritettu tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin ammattikoulu tai lukio sekä saman pätevyyden kuin ammattikoulu. Oppisopimuskoulutusta voidaan järjestää myös tutkintoon johtamattomana lisäkoulutuksena, jolloin koulutus voidaan räätälöidä täysin työnantajan tarpeisiin.

Jokainen 15-vuotias ja sitä vanhempi voi opiskella oppisopimuksella. Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta.

Opiskelusta suurin osa tai jopa koko opinnot voivat tapahtua työpaikalla. Työtunteja on oltava viikossa vähintään 25. Opiskelija on työsuhteessa ja työyhteisön tasavertainen jäsen, jolle maksetaan työstä palkkaa.

Työpaikalla opiskelijaa ohjaa tehtävään valittu työpaikkaohjaaja. Opiskelijalle annetaan työtehtävissä vastuuta ja hän oppii aitoja työtehtäviä tekemällä. Annettujen työtehtävien tulee vastata tutkinnon perusteiden ammattitaitovaatimuksia.

Tutkintoon saattaa kuulua opiskelua oppilaitoksessa sekä verkko-opintoina esimerkiksi  1–4 päivänä kuukaudessa. Oppilaitoksessa tai verkko-opintoina suoritetut opinnot hyödyttävät käytännön työssä. Oppimistehtävät koskevat omaa työtä, työtapoja ja -käytäntöjä.

​​​​​​
https://www.oppisopimus.fi/ 
Oppisopimuskoulutuksen verkkolehti Osaaja. Lue täältä

osaaja-01-2018-kansi.jpg