Amispalautteessa erityiskiitosta opiskeluilmapiiristä, opettajista ja aamupuurosta

19.2.2020

Suurin osa opiskelijoista on tyytyväisiä opiskeluun Savon ammattiopistossa. Tuloksissa erityistä kiitosta saavat mm. rento opiskeluilmapiiri, hyvä opetus ja opettajat, luomupuuro ja hyvä ruoka. 

Ammatillisessa koulutuksessa toteutetaan kolme valtakunnallista palautekyselyä, joiden sisältö on yhteinen kaikille oppilaitoksille, opiskelijoille ja tutkinnoille. Palaute kysytään opintojen aloitusvaiheessa ja päättövaiheessa. Kyselyiden avulla kerättyä palautetta käytetään koulutuksen laadun seurantaan ja kehittämiseen. Osaa valtakunnallisista palautekysymyksistä käytetään koulutuksen järjestäjän rahoituksen perusteena.

Kyselyissä kysytään palautetta opintojen henkilökohtaistamisesta, oppimisympäristöistä, opetuksesta ja ohjauksesta, arvioinnista ja koulutuksen antamista valmiuksista. Lisäksi kysytään suosittelisiko opiskelija oppilaitosta.

Savon ammattiopistossa opiskelevat ja oppilaitoksesta valmistuvat ovat opiskeluunsa hyvin tyytyväisiä. Aloituskyselyssä kaikkien kysymysten tulosten keskiarvo syksyllä 2019 oli 4,29 ja päättökyselyssä 4,13 (asteikolla 1-5). Opintonsa päättäneistä opiskelijoista 90% suosittelisi oppilaitosta (7 tai sen yli vastanneet asteikolla 1-10, keskiarvo 8,49,  ).

Amiskyselyiden tulokset julkaistaan Vipunen.fi –Opetushallituksen tilastopalveluissa.

Kevään 2020 yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen 18.2.-10.3.2020
Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen 18.2.-10.3.2020. Koulutukseen haetaan opintopolku.fi –palvelussa.  Yhteishaun tulokset julkistetaan kesäkuussa. Ammatilliseen koulutukseen voi hakea joustavasti ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin haetaan aina jatkuvan haun kautta.

 

Lue lisää