Datanomin ja ICT- asentajan tutkinnot yhdistyvät 1.8.2020

06.09.2019

Aikuiset
Lukio
Nuoret
Oppisopimus

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto muuttuu tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnoksi.
Uuden tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon perusteet tulevat voimaan 1.8.2020. Uuteen tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon ei tule sisältymään osaamisaloja, vaan pelkästään eri tutkintonimikkeitä. Tutkintonimikkeet varmistuvat ja vahvistetaan aikaisintaan syys-lokakuussa ja tutkinnon perusteet vuoden 2019 loppuun mennessä.

Huom! Uudistuvia tutkinnonperusteita ei ole vielä vahvistettu joten muutokset alla mainittuihin tutkintonimikkeisiin ovat mahdollisia.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto 1.8.2020

*Hyvinvointiteknologia-asentaja, Kuopio

Hyvinvointiteknologia-asentajia työskentelee teknisissä asennusliikkeissä-, hoito- ja kuntoutuslaitoksissa, sairaaloissa, alan teollisuudessa ja maahantuojilla.

Työtehtäviin voi kuulua turvatekniikan-, tietokone- tietoliikenne-, terveydenhuoltojärjestelmien laiteasennukset sekä koti ja palvelujärjestelmien asennustyöt. 

Hyvinvointiteknologia-asentaja osaa käyttää hyvinvointiteknologiaa asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseksi varmistaa laitteiden turvallisen käytön.

 

*Tietoliikenneasentaja, Kuopio, Varkaus

Tietoliikenneasentaja voi työskennellä tietoliikenneverkkojen, tietoliikennelaitteiden ja -järjestelmien asennus sekä kunnossapitoalan yrityksissä.

Tietoliikenneasentaja tekee lähiverkon aktiivilaiteiden, tietokone-, puhelin- ja radiolaitteiden asennuksia sekä kaapelointitöitä.

Tehtävät voivat olla lähiverkkojen, internetin ja laajakaistan lisäksi myös keskusjärjestelmien, palvelin-, kulunvalvonta- ja turvalaitteiden sekä kaapelitelevisio- ja antennijärjestelmien asennustehtäviä.

 

*IT-tukihenkilö, Kuopio, Varkaus

IT-tukihenkilö voi työskennellä tietokoneiden ja ohjelmistojen asennus-, huolto- ja myyntiyrityksissä sekä tietoliikenne- ja internetpalveluja tuottavissa yrityksissä,

IT-tukihenkilö voi toimia yrityksen tietojärjestelmäasiantuntijana IT-tuessa, Help Desk –tehtävissä tai lähitukena avustaen ohjelmien käytössä ja käyttöönotossa.

Tehtävinä voi olla järjestelmien opastus, dokumentointi, testaus, palvelin-, työasemalaitteistojen, sovellusohjelmien ja tietoliikenneyhteyksien konfigurointi.

 

*Ohjelmistokehittäjä, Kuopio

Ohjelmistokehittäjä voi työskennellä ohjelmistotaloissa, peli- ja tietojenkäsittelypalveluja tuottavissa yrityksissä sekä tietotekniikkaa käyttävissä organisaatioissa.

Ohjelmistokehittäjä toimii ohjelmistoprojekteissa, suunnittelee, toteuttaa, tuottaa ja testaa erilaisia ohjelmistoja.

Työtehtäviin kuuluu mm. dokumentoida, ohjelmoida erilaisia peli-, web- ja tietokantaohjelmistoja.