Kevään 2020 soveltuvuuskokeet ja kielitestit yhteishaussa ja jatkuvassa haussa

25.03.2020

Yleinen

Kevään 2020 poikkeustila aiheuttaa muutoksia myös Sakkyn koulutusten soveltuvuuskokeisiin ja kielitesteihin.

Yhteishaun soveltuvuuskokeet ja kielitestit

Keväällä 2020 Savon ammattiopistossa järjestetään soveltuvuuskoe ainoastaan lentokoneasennuksen perustutkintoon hakeneille. Heille soveltuvuuskoe järjestetään keskiviikkona 6. toukokuuta.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, turvallisuusalan perustutkintoon sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ensihoidon osaamisalalle hakeneille ei järjestetä soveltuvuuskoetta keväällä 2020.

Soveltuvuustestien puuttumisesta huolimatta tarjotut koulutukset alkavat normaalisti. Näille aloille yhteishaussa hakeneiden opiskelijavalinta tapahtuu valtakunnallisen pisteytyksen mukaisesti.

Yhteishaun valintaperusteisiin ja pisteytykseen voi tutustua Opintopolussa, jonne pääset klikkaamalla tästä.

Keväällä 2020 ei järjestä ryhmämuotoisia kielitestejä, vaan hakijat osoittavat suomen kielen taitonsa muutoin. Vaihtoehtoisista tavoista on lähetetty kaikille yhteishaussa hakeneille ohjeistus. Lue lisää täältä.

 

Jatkuvan haun soveltuvuuskokeet ja kielitestit

Jatkuvan haun osalta soveltuvuuskokeet ja kielitestit jatkuvat poikkeusjärjestelyin. Toteuttamistapana on sähköiset alustat kuten Teams tai puhelinhaastattelu. Jokaista hakijaa tiedotetaan haastattelutavasta ja -ajasta erikseen.

Jatkuvan koulutuksen haku on auki koko ajan. Sakkyn koulutuskalenteri löytyy täältä. Suuntaa kohti unelmiasi ja hae opiskelemaan Savon ammattiopistoon!