Lentokoneasennuksen perustutkintoon hakeneiden soveltuvuuskokeet 6.5.

17.04.2020

Yleinen

Lentokoneasennuksen perustutkintoon hakeneille on lähetetty kutsu soveltuvuuskokeeseen sähköpostilla.

Soveltuvuuskoe järjestetään keskiviikkona 6.5.2020 klo 9.00 alkaen Kuopiossa.

Soveltuvuuskokeeseen tulee ilmoittautua 24.4.2020 mennessä kutsussa olevien ohjeiden mukaan. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro, mikäli kuulut riskiryhmään tai jos sinulla on haasteita kuljetuksen järjestämisessä paikan päälle. Kerro myös mahdollinen erityisruokavaliosi. Ilmoita myös, mikäli teet soveltuvuuskokeen toisessa oppilaitoksessa.

 

Mikäli koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan rajoitukset aiheuttavat muutoksia soveltuvuuskokeen järjestämiseen, muutoksista kerrotaan kokeeseen ilmoittautuneille tekstiviestillä.

Poikkeusolosuhteiden vuoksi soveltuvuuskokeen aikana turvaetäisyyksistä ja hygieniasta on huolehdittava tarkasti. Kädet on pestävä lähimmässä käsienpesupisteessä kokeeseen saavuttaessa ja viimeisenä kokeesta poistuttaessa. Kokeeseen ei saa osallistua sairaana! Koe järjestetään useassa luokassa niin, että yhdessä tilassa on max. 10 henkilöä samaan aikaan. Aamupäivän aikana tehdään kirjallinen osio, jonka jälkeen hakijoilla on lounastauko. Hakijoille jaetaan eväät, jotka syödään luokkatilassa. Lounastauon jälkeen hakijat siirtyvät ulos rakennuksesta odottamaan omaa haastatteluvuoroaan. Hakijoiden toivotaan käyttäytyvän vastuullisesti ja välttävän turhia kontakteja.

 

Opiskelijat valitaan lentokoneasennuksen perustutkintoon soveltuvuuskoemenestyksen perusteella.
Mikäli et osallistu kokeeseen tai saat kokeesta 0 pistettä, et voi tulla valituksi etkä voi jäädä varasijalle kyseiseen tutkintoon.
Kokeen maksimipistemäärä on 10 pistettä. Kokeen tehtävät perustuvat peruskoulun oppimäärään.
Mukaan tarvitset henkilöllisyystodistuksen ja muistiinpanovälineet (lyijykyniä, kumin, viivaimen ja teroittimen). Lisäksi rohkean ja ennakkoluulottoman mielen!
Kokeeseen tulee varata aikaa koko päivä, sillä iltapäivällä on henkilökohtainen haastatteluosio.

 

Koe muodostuu seuraavista osa-alueista:
matematiikan, fysiikan ja loogisen ajattelukyvyn osio (3/10 pistettä)
englannin kielen osio (2/10 pistettä)
suomen kielen osio (2/10 pistettä)
haastattelu (3/10 pistettä)                 

Yhteishaun valintojen tulokset julkistetaan aikaisintaan 11.6.2020 ja opiskelupaikka on otettava vastaan 25.6.2020 mennessä. Opiskelu alkaa 6.8.2020.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Jari Koski puh. 044 785 4225 (jari.koski@sakky.fi)