Merkonomi- ja datanomikoulutus siirtyi Kauppapaikka Hermaniin

07.03.2019

Yleinen

Savon ammattiopiston merkonomi- ja datanomikoulutus siirtyi Presidentinkadulta Kauppapaikka Hermaniin Kuopion Leväselle. Muutto koski myös liiketalouden lisäkoulutusta mm. ammatti- ja erikoisammattitutkintoa opiskelevia. Opetus käynnistyi tiloissa viikon 12 alussa. Alalla opiskelee yli tuhat opiskelijaa vuosittain. Henkilöstöä Hermaniin siirtyi lähes 60. Katso mm. kampuskartta ja linja-autoyhteyskartta www.sakky.fi/herman

Muutto Kauppapaikka Hermanin tiloihin tarjoaa liiketalouden koulutukseen monia uusia ulottuvuuksia mm. erinomaisen oppimisympäristön sekä mahdollisuuden kehittää opetustoimintaa kokonaisuutena.  - Hermanin tiloissa löytyvät nykyaikaiset opetustilat liiketalouden opiskeluun. Tarjoamme innostavan ilmapiirin yritysten keskellä opiskelijoille ja henkilökunnalle, vakuuttaa liiketalouden koulutuspäällikkö Matti Laakkonen. Liiketoiminnan oppimisympäristöä tukeva SAKKY shop siirtyy myös Presidentinkadulta Hermaniin. SAKKY Shopilla on valikoimassaan mm. opiskelijoiden valmistamia tuotteita.

Muuton syynä ovat vanhojen tilojen sisäilmaongelmat Presidentinkatu 1 kiinteistössä. - Emme halunneet vaarantaa opiskelijoiden tai henkilökunnan terveyttä. Presidentinkatu 1 tiloista olisimme lähteneet pois muutenkin jo parin vuoden sisällä, kertoo kuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

Lähivuosina Savon ammattiopiston Kuopion toiminnot tulevat pääosin keskittymään yhteiselle kampukselle Savonia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa Savilahteen, jonne myös liiketalous muuttaa tilojen valmistuessa.

 

Kampukset uudistuvat

Iisalmi
Savon ammattiopistolla on valmistumassa Iisalmeen Asevelikadulle uusia tiloja keväällä 2019. Uudet tilat tulevat sijaitsemaan samalla tontilla Ylä-Savon ammattiopiston kanssa ja ovat laajuudeltaan n. 1600 neliömetriä. Investointi huippunykyaikaisiin tiloihin on noin 4 miljoonaa euroa. Opiskelijat pääsevät aloittamaan uusissa tiloissa syksyllä 2019.

Varkaus
Savon koulutuskuntayhtymän Varkauden yksikössä Osmajoentiellä uudistuviin tiloihin on siirrytty ja siirrytään asteittain. Koko uudistunut kampus valmistuu vuoden 2020 aikana, jolloin Savon ammattiopisto ja Varkauden lukio toimivat moderneissa, terveissä, turvallisissa ja käyttäjälähtöisesti suunniteluissa tiloissa Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa samalla kampusalueella. Harjakorkeudessa oleva uudisrakennus valmistuu marraskuussa 2019. Kampusalue on kokonaisuudessaan käyttövalmis 2020.

Toivala
Savon ammattiopiston Toivalan uudet huipputilat valmistuivat opiskelijoille syksyllä 2017. Tiloissa aloittivat ja jatkoivat opintojaan metsäalan, rakennusalan, talotekniikka-alan sekä sisustus- ja pintakäsittelyalan opiskelijat. Syksyllä 2019 maatalousalan- ja puutarha-alan opiskelijat aloittavat opintonsa Toivalassa.

Savilahti –ainutlaatuisia tulevaisuuden oppimisympäristöjä
Savon ammattiopisto ja Savonia-ammattikorkeakoulu keskittävät Kuopion toimintonsa tulevaisuudessa Savilahden alueelle. Itä-Suomen yliopisto mukaan lukien Savilahteen syntyy toisen asteen ja korkea-asteen ainutlaatuinen kampus ja uudenlainen oppimisympäristö. Opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet toimia hyvässä yhteistyössä toistensa sekä alueen laajan yritysmaailman kanssa.

Savilahti-projektin osalta eletään taustatyövaihetta. Savon ammattiopisto on parhaillaan tekemässä eri alojen sijoittumissuunnitelmia, ja erilaisia yhteistyömalleja kartoitetaan. Savilahden uusien rakennusten käyttöönotto tapahtuu aikavälillä 2020-2023. – Savon ammattiopiston opiskelijoiden ja Savonian opiskelijoiden muuttaessa Savilahteen muodostavat ne yhdessä yliopiston opiskelijoiden kanssa elävän ja huippunykyaikaisen kampusalueen Kallaveden rannalle.

Lisätietoja:
Heikki Helve
Kuntayhtymän johtaja
044 785 3050
heikki.helve@sakky.fi

Matti Laakkonen
koulutuspäällikkö
044 785 4918
matti.laakkonen@sakky.fi

Savon ammattiopisto
Hermanin kampus
Leväsentie 2, 70700 KUOPIO
www.sakky.fi/herman