Sakky huolehtii opiskelijoistaan

03.04.2020

Kuntayhtymä

Muiden koulujen tapaan Sakky on elänyt normaalista poikkeavaa arkea muutaman viikon ajan. Suomen hallitus jatkoi opetukseen liittyviä rajoituksia toukokuun 13. päivään saakka.

Savon koulutuskuntayhtymä kantaa huolta opiskelijoidensa jaksamisesta. Sakky haluaa omalta osaltaan tarjota tukea ja helpotusta opiskelijoiden arkeen.

 

Opiskeluhuolto

Muutos lähiopetuksesta etäopetukseen oli nopea ja vaati kaikilta sopeutumiskykyä ja taitoa omaksua uusia tapoja toimia. Opiskelijoiden muuttuneet päivärutiinit, kavereiden kanssa yhteisten kahvihetkien puuttuminen, huoli omasta ja läheisten voinnista ja monet muut koronaviruksen mukanaan tuomat käänteet voivat rasittaa heidän jaksamistaan.

Opiskelijan on mahdollisuus saada yksilökohtaisia opiskeluterveydenhuollon palveluita, psykologi- ja kuraattoripalveluja sekä monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa kotikunnastaan riippumatta. Opiskeluhuollossa tehdään yhteistyötä myös seurakuntien, nuorisotoimen ja muiden sidosryhmien kanssa.

Sakky käynnisti myös soittokampanjan opiskelijoilleen. Opiskelijoiden omat tutoropettajat soittavat jokaiselle opiskelijalle. Puhelun tarkoituksena on kysyä opiskelijan vointia ja jutella arjen sujuvuudesta sekä selvittää mahdollista avun ja tuen tarvetta. Päämääränä on tavoittaa jokainen opiskelija.

 

Lounaspussien jakelu opiskelijoille

Opiskelijaravintolat ovat toistaiseksi suljettu. Lounaslinjastoruokailu ei ole mahdollista vallitsevissa olosuhteissa.

Sakky jakaa tiistaista 14.4. lähtien lounaspusseja Kuopion, Toivalan ja Varkauden toimipisteissä. Lounaspusseihin ovat oikeutettuja perustutkinto-opiskelijat ja VALMA-/TELMA-opiskelijat pois lukien oppisopimusjaksolla ja työvoimakoulutuksessa olevat opiskelijat. Tämän hetkisen tiedon mukaan lounaspusseja jaetaan aikavälillä 14.4.–13.5.2020.

Opiskelija tekee lounaspusseista etukäteen tilauksen Wilmassa, ja jakelu tapahtuu ennakkotilausten mukaisesti.

 

Myös uusia koulutuskokonaisuuksia aloitettu

Poikkeustilanteen myötä lähiopetus on siirretty sähköisiin oppimisympäristöihin. Tämä ei kuitenkaan ole ollut esteenä aloittaa uusia koulutuskokonaisuuksia.

Lähes 40 uutta opiskelijaa aloitti sähkö- ja ict-alojen perustutkintojen opiskelun viikolla 13. Opiskelijoiden tutoropettaja Marko Miettinen kertoo opintojen alkaneet mainiosti myös etäopetuksena.

”Opiskelijat ovat olleet motivoituneita opiskeluun. Kompromisseja ei opetuksessa ole jouduttu tekemään, kun valmius etäopetukseen oli alun alkaen hyvä. Ainoastaan tietokoneen kasaamisia opetellaan, kun päästään takaisin lähiopetukseen.”, kertoo Miettinen.

 

 

Lisätietoja
Heikki Helve
kuntayhtymän johtaja, Savon koulutuskuntayhtymä
puh. 044 785 3050